Data: 2015-02-23 18:19:54
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 23.02.2015 o 16:52, Pszemol pisze:
> "Trybun" <i...@j...ru> wrote in message
> news:54eb4305$0$2209$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 2015-02-22 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>
>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>
>> "Ulepszana" w sposób nienaturalny.
>
> Jasne, bo chleb się piecze w sposób bardzo naturalny :-))
> I w naturalny sposób hodowane są jabłka i wiśnie :-))
> Wszyscy kupujemy w sklepach przecież owoce z zamosiejek.
Przeginasz i starasz się to zamienić w ironię, ale to nie przejdzie.
Chleb piecze się w sposób naturalny w tym sensie, że nie musisz do niego
dodawać chemii.
Tymczasem odmiany GMO są przystosowane sztucznie właśnie do przyjęcia
dużych ilości chemii, która w tych roślinach pozostaje.
Jest też wiele innych aspektów szkodliwości GMO, jak na przykład wpływ
na środowisko naturalne, inne rośliny i zwierzęta. Wprawdzie to Ci nie
wyrządzi bezpośredniej krzywdy, ale takie myślenie na krótką metę jest
naiwne i już można obserwować gołym okiem zmiany fauny i flory w
przyrodzie. Przykłady jeśli zechcesz możesz sobie sam znaleźć.
--
Wiesiaczek (dziś z DC)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|