Data: 2015-02-23 18:56:22
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 23 Feb 2015 16:11:46 +0100, Trybun napisał(a):
> W dniu 2015-02-23 o 11:37, masti pisze:
>> XL wrote:
>>
>>
>>>> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?
>>>
>>> Ta "twarda" jest po prostu dojrzałą i wysuszoną kukurydzą, być może nawet
>>> odmianą paszową. Wystarczy mieć odmianę tzw cukrową, młodą kolbę,
>> nie XLko. Ta twarda to jest naturalna kukurydza. Ta o którj mówisz to
>> jest genetycznie modyfikowana przez człowieka przez wieki.
>>
>
> Już daj spokój z tym kompromitowaniem się. Na jaki temat byś się nie
> odezwał to wykazujesz się kompletną nieznajomością realiów.
Cóż, na głupi upór nie ma rady.
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
|