Data: 2015-02-23 18:10:52
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, wło skie, puszyste bagietki?
Od: Pszemol <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak <q...@q...pl> wrote:
> Dnia 2015-02-23 16:10, obywatel Trybun uprzejmie donosi:
>> W dniu 2015-02-21 o 20:41, Pszemol pisze:
>>>
>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>
>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>
>>> Majonez, musztarda, ketchup. Twoja kolej.
>>
>> Czyli przyprawy, z wszystkiego mam tylko sos pomidorowy w lodówce - i
>> oczywiście zawiera soję. Mam także 3 gatunki oleju - wszystkie z
>> dodatkiem soi. 4 rodzaje czekolady - wszystkie z dodatkiem soi. Szkoda
>> że od wędlin zostało tylko jedno opakowanie w lodówce - kabanosy - jakże
>> mogłyby być bez soi.
>
> No jak se takie produkty kupujesz...
>
> Zaglądam do kuchni:
> - smalec, bez soi
> - masło, bez soi
> - biały ser, bez soi
> - marchew, bez soi
> - mrożone puree z dyni
> - na innych mrożonkach też nie widac soi
> - oliwa, z oliwek, nie z soi
> - kakao, o soi nie ma wzmianki
> - makaron, bez soi
> - kasza gryczana, jęczmienna, jaglana - bez soi każda
> - fasola, o jest soja!!! w torebce obok fasoli i gruchu stoi.
:-)))) zabawne!
|