Data: 2015-02-23 18:09:43
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-02-23 16:10, obywatel Trybun uprzejmie donosi:
> W dniu 2015-02-21 o 20:41, Pszemol pisze:
>>
>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>
>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>
>> Majonez, musztarda, ketchup. Twoja kolej.
>
> Czyli przyprawy, z wszystkiego mam tylko sos pomidorowy w lodówce - i
> oczywiście zawiera soję. Mam także 3 gatunki oleju - wszystkie z
> dodatkiem soi. 4 rodzaje czekolady - wszystkie z dodatkiem soi. Szkoda
> że od wędlin zostało tylko jedno opakowanie w lodówce - kabanosy - jakże
> mogłyby być bez soi.
No jak se takie produkty kupujesz...
Zaglądam do kuchni:
- smalec, bez soi
- masło, bez soi
- biały ser, bez soi
- marchew, bez soi
- mrożone puree z dyni
- na innych mrożonkach też nie widac soi
- oliwa, z oliwek, nie z soi
- kakao, o soi nie ma wzmianki
- makaron, bez soi
- kasza gryczana, jęczmienna, jaglana - bez soi każda
- fasola, o jest soja!!! w torebce obok fasoli i gruchu stoi.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|