Data: 2015-02-23 16:05:17
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-21 o 20:19, XL pisze:
>
> No ale tak własnie się je jada na tzw południu. Smalcu czy masła tam
> niegdyś prawie nie widziano.
Ale teraz to już chyba ta oliwa czy olej nie jest konieczna? Ale może
oni w odróżnieniu od nas wolą tradycję zamiast nowych wynalazków?
>
>> Te ich "polewki" prawie każda może zastąpić kwas solny...;-) No ale czy
>> to dobrze, co za sens ma dodawanie przypraw do dań aby to właśnie te
>> przyprawy dominowały w potrawie, żeby wręcz zabijały jej naturalny smak?
> Dobry kucharz ma wyczucie w ich stosowaniu :-)
>
>
Jakoś nie dostrzegam w ich działaniu maestrii. Każda jedna pali żywym
ogniem.
|