Data: 2015-02-23 15:45:22
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: masti <g...@t...hell>
Pokaż wszystkie nagłówki
krys wrote:
> masti wrote:
>
>> XL wrote:
>>
>>
>>>> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?
>>>
>>>
>>> Ta "twarda" jest po prostu dojrzałą i wysuszoną kukurydzą, być może nawet
>>> odmianą paszową. Wystarczy mieć odmianę tzw cukrową, młodą kolbę,
>>
>> nie XLko. Ta twarda to jest naturalna kukurydza. Ta o którj mówisz to
>> jest genetycznie modyfikowana przez człowieka przez wieki.
>
> Dobór naturalny to nie jest to samo, co modyfikowanie genetyczne
> przeprowadzane w laboratoriach.
to nie był dobór naturalny tylko sztuczne krzyżowanie przez człowieka.
Od laboratorium rózni się szybkością zmian.
--
mst <at> gazeta <.> pl
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett
|