Data: 2015-02-23 16:06:36
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-21 o 20:39, Pszemol pisze:
> "Trybun" <i...@j...ru> wrote in message
> news:54e8cf86$0$2187$65785112@news.neostrada.pl...
>> Te ich "polewki" prawie każda może zastąpić kwas solny...;-) No ale
>> czy to dobrze, co za sens ma dodawanie przypraw do dań aby to właśnie
>> te przyprawy dominowały w potrawie, żeby wręcz zabijały jej naturalny
>> smak?
>
> Nie ma sensu. Zwykle dodatkami maskuje się kiepski smak potrawy.
> Tak jak dobry rosół czy krupnik jest pyszny bez dodatku Maggi
> tak samo dobry stek jest dobry bez dodatku A1 czy ketchupu...
Jasne, i dlatego właśnie wymyślono różne sosy, Stara ryba czy mięso z
taką maskownicą smaku jak sos już przechodzi przez gardło. W dniu
dzisiejszym zdaje się zarówno Węgrzy jak i Czesi nie mają już powodu aby
zabijać naturalnego smaku potrawy przyprawami.
|