Data: 2015-02-23 00:24:19
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 22 Feb 2015 20:11:47 +0000 (UTC), masti napisał(a):
> Wiesiaczek wrote:
>
>> W dniu 22.02.2015 o 18:37, Pszemol pisze:
>>> "Wiesiaczek" <W...@v...pl> wrote in message
>>> news:mcd3o8$nel$2@node2.news.atman.pl...
>>>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>>>
>>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>>
>>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>>
>>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>>
>>>> Bo jest GMO.
>>>
>>> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?
>>
>> Nie zrozumiesz.
>
> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?
Ta "twarda" jest po prostu dojrzałą i wysuszoną kukurydzą, być może nawet
odmianą paszową. Wystarczy mieć odmianę tzw cukrową, młodą kolbę,
niewysuszoną - i będzie miękka jak marzenie. Nic tu nie ma do rzeczy GMO -
każda kukurydza GMO (dowolnej odmiany) gdy dojrzeje i wyschnie, to też
będziesz ją musiał młotkiem traktować. Twardość ziaren zależy tylko od
odmiany (paszowa, cukrowa) oraz od stopnia ich dojrzałości i wysuszenia.
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
|