Szukana fraza: Autor: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2015-02-22 22:43:00 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Z tego co ja widzę, w kuchni czeskiej smažený sýr w kanonicznej swej >> postaci, to też żółcioch. Pleśniowy jest wariacją na temat. >> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-23 12:37:30 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: >>>> Vyprážaný syr, to kuchnia słowacka. > (...) >>> No tak, po słowacku to jest rzeczywiście żółty, pewnie smaczny, ale... > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-23 13:04:38 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: >> Ciekawe jaki procent kieruje się ortografią: > Kiedyś zastanawiałam się, czy nie spisywać ortograficznego kwiecia w > menu rozmaitych miejsc. I ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-23 14:44:53 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: > Idzie to w kierunku poetyckim, albo nazw z cudzoziemska brzmiących. > Także i przaśnie swojskim, to w różnego rodzaju "strzechach", > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-23 15:21:35 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: > Te smażony sery na ogół są mocno słone, co mnie do nich poza kapiącą > tłustością zniechęca. Innych zaś zachęca, co było tu wyrażane. A to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-23 16:18:16 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
masti pisze: >>> nie XLko. Ta twarda to jest naturalna kukurydza. Ta o którj mówisz >>> to jest genetycznie modyfikowana przez człowieka przez wieki. >> >> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: bigos2015-02-23 17:01:37 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Pszemol napisał: >>>> Nie znasz powiedzenia o gotowanych onucach, gdy w garnku >>>> znajduje się jakieś mało apetyczne jadło? >>> Niestety nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: bigos2015-02-23 18:59:35 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Waldemar napisał: > Co do "mapy" smaków, to nie jest tak prosto. Receptory znajdują > się na całej powierzchni języka, ale nie tylko. Częściowo są też > na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-24 12:54:59 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Naszemu oscypkowi wpisano w metrykę, że ma być tylko z mleka owczego. >> Ale tak, to było może za Tytusa Chałubińskiego, na najbiedniejszych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: bigos2015-02-24 13:02:40 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >>> Co do "mapy" smaków, to nie jest tak prosto. Receptory znajdują >>> się na całej powierzchni języka, ale nie tylko. Częściowo są ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia