Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "pusiak" <p...@b...pl>
Znaleziono: 128 wiadomości





Re: [OT] Dziś zrobiłam

2005-03-05 21:58:43 | pusiak inne posty tego autora

Wklejam przepis na babkę Magdaleny Bassett: Babka błyskawiczna 4 jaja 1 szklanka cukru (1 cup) 1,5 szklanki maki ziemniaczanej (1.5 cup) 0,5 szklanki maki pszennej (0.5 cup) 1,5 ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: [OT] Dziś zrobiłam

2005-03-05 22:44:44 | pusiak inne posty tego autora

Z tą babką to miałam przeboje. Otóż roztopiłam masło i wyniosłam na chwilę na balkon żeby ostygło. Składniki wymieszałam dokładnie i na śmierć zapomniałam o tym stygnącym ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Lody

2005-03-05 22:49:09 | pusiak inne posty tego autora

> Masz zbyt zimno w zamrażarce. > Te "lody optymalne" to pewnie coś w rodzaju "parfait", odmiany lodów z > dużą ilością śmietany, zamrażanej bez ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jajka Faszerowane

2005-03-26 08:42:49 | pusiak inne posty tego autora

> > > Właśnie, że je się tylko skorupki. Madzia zapomniała napisać. > Dżo > A podpiszesz sie pod tym imieniem i nazwiskiem? Wątpie bo z ciebie tchórz, prostak z ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Witam Szanowne Towarzystwo

2005-04-04 12:13:20 | pusiak inne posty tego autora

> Witam i pozdrawiam siotry i braci. Co prawda kiedys tutaj goscilem ale > koleje losu nie pozwolily mi zagladac do szanownego forum przez kilka > ostatnich lat.Znowu jestem i z ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: herbatniki

2005-04-25 10:12:20 | pusiak inne posty tego autora

> Zgaduję, że kremotartar to to samo, co "cream of tartar", czyli kamień > winny. Na zachodzie używany czasem zamiast proszku do pieczenia, podobnie > jak soda ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: co jeszcze z mąki kukurydzianej?

2005-05-12 11:56:34 | pusiak inne posty tego autora

> W dniu w ktorym traci waznosc czuwaj, az do momentu kiedy mozez wyrzucic > do smieci to make. > > > Ewcia > Czuj czuj czuwaj A niby dlaczego mam ją wyrzucać? Co? ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pijany izydor Waldka-ktoś już robił?

2005-05-21 09:56:11 | pusiak inne posty tego autora

> > Uda się, na pewno się uda! Przecież tych powideł nie dałaś dużo (chyba) tylko > posmarowałaś biszkopt. Ja pamietam, że po zalaniu orzechów odczekałam troszkę ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pijany izydor Waldka-ktoś już robił?

2005-05-21 12:06:47 | pusiak inne posty tego autora

> > > > > > Kupiłam rum Polmosu - nie było innego. Nie wiem czy to jest prawdziwy rum. Za > > 200ml dałam ok. 10zł. > > > > Niestety. Na ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pijany izydor Waldka-ktoś już robił?

2005-05-21 12:08:48 | pusiak inne posty tego autora

I jaka jest mniej więcej różnica w smaku między podróbą a oryginalnym rumem? Czy mój pijany izydor mocno na tym ucierpi? -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 11 . [ 12 ] . 13