Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "-=Elwood=-" <e...@o...pl>
Znaleziono: 73 wiadomości





Re: Ratunku!!! Karpik zasnął!!!!!!!!!! Co z nim teraz??? PILNE

2003-12-23 18:19:04 | -=Elwood=- inne posty tego autora

Wszystko z nim będzie OK. Tak jak napisano wyżej, dobij i wypatrosz. Klasycznie. Nic mu juz nie będzie ;) A skoro lezał w zimnej wodzie to nie ma zagrożenia. Pozdr ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: zamrozone mieso mielone

2003-12-23 18:23:03 | -=Elwood=- inne posty tego autora

Proponował bym jeszcze, nieco dłużej niż zwykle, poddać je obróbce termicznej. Pamiętaj że długośc przechowywania potraw ( a w szczególności mięsa) zależy od tego w jakiej ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Rolada z sandacza - NIE MA sandacza!!:(

2003-12-23 21:06:06 | -=Elwood=- inne posty tego autora

Możesz zastapic go np. Sumem, albo szczupakiem. Ja osobiście dałbym równiez dorsza ze względu na bardzo dobry smak. Nie polecam grenadiera, ani innych półśrodków w postaci mintaja, ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Menu weselne

2003-12-27 13:10:27 | -=Elwood=- inne posty tego autora

Pamiętaj o jednym: Jak naj mniej wyszukanych potraw (chodzi mi tutaj o takie np Frutti di Mare itp.) Naród przychodzi na wesele żeby dobrze sie bawić, najeść i pośpiewać oraz popić ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jakie wino do poledwiczek w miodzie?

2003-12-30 16:02:51 | -=Elwood=- inne posty tego autora

Polecam czerwone pólwytrawne, ale polędwica to bardzo delikatne mięso więc i może byc białe półwytrawne. Z resztą zalezy jak bardzo je zrumienisz? Stawiam jednak na czerwone ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Zolty ser ...

2003-12-30 16:21:01 | -=Elwood=- inne posty tego autora

Jesli nigdy tego nie robiłeś to nie polecam. Aby zrobić żółty ser musisz po pierwsze kupić podpuszczkę, utrzymywać określoną temperaturę mleka itp (jak siępomylisz to wyjdzie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: firma FAGOR

2003-12-30 17:17:26 | -=Elwood=- inne posty tego autora

Osobiście nigdy nie słyszałem o takowej, ale jest jedna zasada: Zawsze kupuj sprzet sprawdzonych marek (tzn tych które mają serwisy w twoim najbliższym otoczeniu i np dobrze służą ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: grzane wino

2003-12-30 21:25:44 | -=Elwood=- inne posty tego autora

Nie wolno gotować!! Ma sie mocno podgrzać ale nie zagotować!!! Uzyj jakiego chcesz czerwonego wina, bardzo popularne jest oczywiście wytrawne np. Kadarka, ale wiele osób robi grzańca ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Był Żur a teraz dla fanów Barszczu Czerwonego!

2004-01-05 19:40:30 | -=Elwood=- inne posty tego autora

Witam, właśnie wczytałem sie w całą dłuuuuuugą serię postów o żurku. Postanowiłem więc posłać mój sprawdzony przepis na zakwas do Barszczu Czerwonego. Składniki: - kilka ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Był Żur a teraz dla fanów Barszczu Czerwonego!

2004-01-05 22:16:51 | -=Elwood=- inne posty tego autora

Napisałem w moim poscie : - ząbek czosnku, ale nie koniecznie dlatego że czosnek (pomijam walory smakowe i zapachowe) ma właściwości bakteriobójcze. Wiele osób nie dodaje do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 8