Szukana fraza: Autor: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Znaleziono: 1434 wiadomości
2004-06-18 23:57:58 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
"bożka" wrote: > Może ktos mi podpowie, jak podać melony. Właśnie dostałam dwie sztuki i nie > wiem, jak je wykorzystać. Czy można na przykład podać je jakoś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pieczeń z indyka2004-06-20 17:30:32 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
wojus wrote: > hej > > od razu drugie pytanie > chcę zrobić na obiad dla rodzinki pieczęn z indyka > moze trochę nietypowa > ale będzie ona z dużego kawałak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: XVII w. ciasteczka - z proszkiem czy bez?2004-06-23 23:05:29 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Hanna Burdon wrote: > > > > mleko, ze piecze sie w otwartym piecu, a nie zamknietym, > > W piecu tak, tylko czy to się aby odnosi też do współczesnego piekarnika ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: XVII w. ciasteczka - z proszkiem czy bez?2004-06-24 14:17:46 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: > ale to nie porzeczki, nawet suszone! WL podaje, ze to po polsku > koryntki. moze u Was podobnie? Porzeczki, tyle ze bezpestkowe, specjalny gatunek (tak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb + pytanie2004-06-25 15:54:13 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
NaLesnik wrote: > > CHLEB ŻYTNI > > 2 kg mąki żytniej > 1/2 kg mąki pszennej > 1 i 1/2 litra maślanki > 1 łyżka soli > 5 dkg drożdży > > Maślankę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb gospodarski (z kminkiem) - jak?2004-06-27 18:16:13 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
waldek wrote: > > > Jestem ciekawy, jaką nasze dzieci będą miały pamięć za 40-50. Czy będą się > śliniły na myśl o wyjątkowych bigmakach podawanych w pobliskim ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb gospodarski (z kminkiem) - jak?2004-06-28 15:33:37 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
waldek wrote: > === > Ha! z tymi jagodami jest coś na rzeczy. Jadłem je blisko, bo w Niemczech i > Austrii i nie były to z pewnością "prawdziwe, polskie jagody" ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mieso z obiadow2004-07-08 19:31:56 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Skonec wrote: > Witam > > PO robieniu zup zostalo mi troszke miesa wieprzowego. Nie za bardzo > lubie jesc same wiec pomyslalem ze moznaby cos z nim zrobic. > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kto zna dobry przepis na konfitury z truskawek??2004-07-09 14:57:25 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
batory wrote: > Użytkownik "Anjja" <a...@o...pl> napisał w wiadomości > news:ccjai0$4ok$1@atlantis.news.tpi.pl... > > Bardzo proszę o podanie przepisu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: papryka2004-07-10 21:14:13 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
"T.N." wrote: > Witam, robiąc pokrojoną paprykę duszoną w różnych sosach, leczo itp. zawsze > otrzymuję ją twardą i soczystą, co jakoś nie bardzo mi pasuje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia