Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid>
Znaleziono: 347 wiadomości





Re: sałatka colesław

2004-03-18 14:59:26 | Kyllyan inne posty tego autora

Każda jedna odmiana kapusty głowiastej ma zewnętrzne liście zielone, a pod spodem białe. Nie rozśmieszaj mnie. A spróbuj pójśc do sklepu i powiedz pani w warzywniaku, że chcesz ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: oliwa z oliwek?!

2004-03-23 05:57:36 | Kyllyan inne posty tego autora

Oliwa z oliwek, to oczywiście to samo co masło maślane ;=] -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: barszcz a żurek

2004-03-26 12:17:23 | Kyllyan inne posty tego autora

To są nazwy regionalne tej samej zupy -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: barszcz a żurek

2004-03-26 15:13:49 | Kyllyan inne posty tego autora

> No i jest jeszcze słynna zalwaaaajka ;D > Zalewajka, na Południowym Mazowszu -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: buraczki z chrzanem - może ktos pomóc ?

2004-04-05 17:55:39 | Kyllyan inne posty tego autora

> Nuż też ćwikiełki w piec namiotawszy a dobrze przypiekszy, nadobnie > ochędożyć, w talerzyki nakrajać, także w faseczkę ułożyć, chrzanikiem, co > nadrobniej ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: serka mascarpone

2004-04-05 18:00:26 | Kyllyan inne posty tego autora

> > Czym można zastąpić serek mascarpone przy przyrządzaniu Tiramitsu? > > Niczym :) > Ech. Z tiramisu we Włoszech to tak jak z bigosem w Polsce. Każda gospodyni robi ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: mięso z zupy

2004-04-08 04:20:39 | Kyllyan inne posty tego autora

... > Z wywarów kostno-mięsnych zostaje mi gotowane mięso (nie zostawiam w > zupie-nikt u mnie tego nie lubi). > >> Macie inną koncepcję? > mam psa ;-) ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: nalewka nie wyszła?

2004-04-10 04:55:35 | Kyllyan inne posty tego autora

> To jest straszne! Ostre i nie dobre. No coż, rzecz gustu. Po kilku miesiącach leżakowania powinna być z tego całkiem przyjemna korzenna nalewka. Miód kiepsko miesza się z ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Które śledzie lepsze?

2004-04-10 05:02:09 | Kyllyan inne posty tego autora

> które > > śledzie lepsze... ikrzaki czy mleczaki. Zdania były podzielone. A jakie > > są wasze doświadczenia w tej sprawie > > likaon > > > A ja wolę ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Lody "Pascha"

2004-04-13 05:16:48 | Kyllyan inne posty tego autora

Zrobiłem paschę waniliową, oprócz bakalii dodałem posiekanej galaretki pomarańczowej i wiśniowej. Beż odsączania włożyłem w prostokątny pojemnik po lodach i do zamrażarki. Po ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 12 . [ 13 ] . 14 ... 20 ... 30 ... 35