Szukana fraza: Autor: "darkblue" <n...@n...pl>
Znaleziono: 232 wiadomości
2006-10-15 09:14:03 | darkblue inne posty tego autora
> musisz kupić kłódkę i zamknąć lodówkę - parę miesięcy pociągnie > "bezpiecznie" jesli nie masz nic madrego do powiedzenia to nic nie mow. piszac takie bzdury ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Tortila - patelnia czy piekarnik?2006-10-15 11:15:16 | darkblue inne posty tego autora
> Jak w SA robią torlile na patelni, blasze czy w piekarnikach? > Wydawało mi sięże na blase ale w większości przepisów jest że w piekarniku > pieczemy. a jak robisz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Tortila - patelnia czy piekarnik?2006-10-15 13:01:33 | darkblue inne posty tego autora
> Właśnie przymierzam się do robienia, ale z samej mąki kukurydzianej bo chyba > tak są w "oryginale" no z samej kukurydzy to ciasto wychodzi troche klejace i rzadkie, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Podwyzszenie mocy wina?2006-10-15 15:45:05 | darkblue inne posty tego autora
>> jak długo to wino stoi i czy fermentacja się całkowicie zakończyła? >6 tygodni , ma sie ku koncowi , pyka mniej niz jeden na minute. hmmm a jakie sa cykle "pykania ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dzisiaj 18.102006-10-18 15:15:26 | darkblue inne posty tego autora
madrala - powiedz mi - 2 dni temu nastawilem wino z czerwonych winogron. ladnie zgnieciony moszcz (sam sok prawie) cos kolo 18 litrow, dodalem po godzinie do moszczu pozywke w proszku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dzisiaj 18.102006-10-18 15:44:34 | darkblue inne posty tego autora
> A drożdże? przeciez napisalem ze wlalem drozdze z Biowinu o nazwie Malaga (do wina czerwonego) - data waznosci dobra - do konca 2007 r. jedyny minu to ot ze w goracej prawie wodzie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dzisiaj 18.102006-10-18 16:18:36 | darkblue inne posty tego autora
> dac wiecej czasu... > a dopiero pozniej dokladac drozdzy... > a jak z cukrem bo w Twym przepisie cukru brak?... > a jak ze slodycza winogron?... na te ok. 16-18 litrow ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dzisiaj 18.102006-10-18 16:34:54 | darkblue inne posty tego autora
> w sensie ja 50 w tym roku... no globalnie to ja tez prawie 50. po polowie z bialych i polowa red. jak przechowujesz ? w butlu czy do butelek ? > a co do pytania nie wiem nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dzisiaj 18.102006-10-19 14:58:11 | darkblue inne posty tego autora
> Pożywkę w szklance na 30l moszczu? Mógłby wlać nawet wrzącą, Misku... no 2wlasnie. mysle ze to wina drozdzy.. musialy byc jakies felerne. dzie kupilem nowa porcje BURGUND ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
makaron do lazanii2006-10-19 17:54:45 | darkblue inne posty tego autora
wlasnie patrzalem na przepisy na lazanie w archiwum, ale malo bylo opisow jak zrobic dobry makaron (bez udziwnien zadnych) moze takie male przypomnienie ktos zaserwuje ? [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia