« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-08-02 17:09:38
Temat: A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)Temat chinskiego makaronu pobudzil slinianki i stąd pytanie. Jakis pomysl na
dobra panierkę tego typu jak w kurczaku w ciescie sezamowym? Przyznam ze
metoda prob i blędów osiągam podobny rezultat aczkolwiek ciasto bywa czasami
zbyt twarde;/ moze ktoras z tutejszych kucharskich tęgich głow podpowie?:)
Drugie pytanie - kwestia aby kurczak w srodku nie byl surowy....a panierka
na zewnatrz nie spalona;/
pozdrawiam,
LH
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-08-02 17:19:12
Temat: Re: A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)W dniu 2010-08-02 19:09, Lady_Heather pisze:
> Temat chinskiego makaronu pobudzil slinianki i stąd pytanie. Jakis
> pomysl na dobra panierkę tego typu jak w kurczaku w ciescie sezamowym?
> Przyznam ze metoda prob i blędów osiągam podobny rezultat aczkolwiek
> ciasto bywa czasami zbyt twarde;/ moze ktoras z tutejszych kucharskich
> tęgich głow podpowie?:)
> Drugie pytanie - kwestia aby kurczak w srodku nie byl surowy....a
> panierka na zewnatrz nie spalona;/
>
> pozdrawiam,
>
> LH
Albo male kawalki kurzczaka i plytki olej albo duze kawalki i gleboki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-08-02 19:59:39
Temat: Re: A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)W dniu 02.08.2010 19:09, Lady_Heather pisze:
> Temat chinskiego makaronu pobudzil slinianki i stąd pytanie. Jakis
> pomysl na dobra panierkę tego typu jak w kurczaku w ciescie sezamowym?
> Przyznam ze metoda prob i blędów osiągam podobny rezultat aczkolwiek
> ciasto bywa czasami zbyt twarde;/ moze ktoras z tutejszych kucharskich
> tęgich głow podpowie?:)
> Drugie pytanie - kwestia aby kurczak w srodku nie byl surowy....a
> panierka na zewnatrz nie spalona;/
>
> pozdrawiam,
>
> LH
"Cycek kurzy w curry"
Pierś kurczaka pokroić na drobne kawałki, maczać w cieście prawie*
naleśnikowym i smażyć na patelni.
* ciasto naleśnikowe tradycyjne** tylko 'gęstsze' i koniecznie dużo
curry z lekkim dodatkiem sosu sojowego
** a jak wodę zastąpi się piwem*** to już wogóle rewelka
*** najlepiej ciemnym (nie porterem ani karmelowym)
MK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |