Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)

Grupy

Szukaj w grupach

 

A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2010-08-02 17:09:38

Temat: A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)
Od: "Lady_Heather" <l...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Temat chinskiego makaronu pobudzil slinianki i stąd pytanie. Jakis pomysl na
dobra panierkę tego typu jak w kurczaku w ciescie sezamowym? Przyznam ze
metoda prob i blędów osiągam podobny rezultat aczkolwiek ciasto bywa czasami
zbyt twarde;/ moze ktoras z tutejszych kucharskich tęgich głow podpowie?:)
Drugie pytanie - kwestia aby kurczak w srodku nie byl surowy....a panierka
na zewnatrz nie spalona;/

pozdrawiam,

LH

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2010-08-02 17:19:12

Temat: Re: A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)
Od: zenek <z...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-08-02 19:09, Lady_Heather pisze:
> Temat chinskiego makaronu pobudzil slinianki i stąd pytanie. Jakis
> pomysl na dobra panierkę tego typu jak w kurczaku w ciescie sezamowym?
> Przyznam ze metoda prob i blędów osiągam podobny rezultat aczkolwiek
> ciasto bywa czasami zbyt twarde;/ moze ktoras z tutejszych kucharskich
> tęgich głow podpowie?:)
> Drugie pytanie - kwestia aby kurczak w srodku nie byl surowy....a
> panierka na zewnatrz nie spalona;/
>
> pozdrawiam,
>
> LH


Albo male kawalki kurzczaka i plytki olej albo duze kawalki i gleboki.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2010-08-02 19:59:39

Temat: Re: A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)
Od: MisKudlaty <s...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 02.08.2010 19:09, Lady_Heather pisze:
> Temat chinskiego makaronu pobudzil slinianki i stąd pytanie. Jakis
> pomysl na dobra panierkę tego typu jak w kurczaku w ciescie sezamowym?
> Przyznam ze metoda prob i blędów osiągam podobny rezultat aczkolwiek
> ciasto bywa czasami zbyt twarde;/ moze ktoras z tutejszych kucharskich
> tęgich głow podpowie?:)
> Drugie pytanie - kwestia aby kurczak w srodku nie byl surowy....a
> panierka na zewnatrz nie spalona;/
>
> pozdrawiam,
>
> LH

"Cycek kurzy w curry"
Pierś kurczaka pokroić na drobne kawałki, maczać w cieście prawie*
naleśnikowym i smażyć na patelni.

* ciasto naleśnikowe tradycyjne** tylko 'gęstsze' i koniecznie dużo
curry z lekkim dodatkiem sosu sojowego

** a jak wodę zastąpi się piwem*** to już wogóle rewelka

*** najlepiej ciemnym (nie porterem ani karmelowym)

MK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Małosolne
Duszone warzywa
szukam przepisu na ciasto do chińskiego makaronu
żeby zrobić ciasto na makaron
Boczek po wietnamsku itp

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »