« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-13 11:29:24
Temat: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososiaHi
Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!
:))
Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.
Druga prośba to wolny pomysł na łososia (np Norweskiego wędzonego na zimno)
z makaronem . Jest pomysł niestety narazie wirtualny na połączenie makaronu
z łososiem sosem śmietanowym ALE nie mam pojęcia jak mogło by to wyglądać.
Wielkie THX za wszelką pomoc ]
pozdrawiam Bartek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-01-13 12:54:25
Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta zMorpheuss wrote:
>
> Hi
>
> Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!
>
> :))
>
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.
pierwszy jest prosciutki i sama jestem ciekawa czy smaczny.
nigdy bowiem tego specjalu nie mialam w swoich lapkach, a avocado ubustwiam
po prostu!
1) deser z awokado - http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=972 -
zreszta z pl.rec.kuchnia pochodzi :))))))))
Składniki:
avocado
ocet balsamiczny
Przepis:
Z przekrojonego avocado wyjmij pestke i w zaglebienie wlej troche octu
balsamicznego, prawie po brzegi.
Zjedz ze smakiem ;-)
2) Czerwona kapusta - http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1313
Składniki:
1 mala glowka czerwonej kapusty
1 lyzka octu balsamicznego
1 lyzka cukru
2 lyzki wody
1/2 lyzeczki soli
1/2 lyzeczki pieprzu
2 lyzki pokruszonego sera plesniaka (bleu)
2 lyzki pokrojonych, palonych migdalow
Przepis:
Kapuste poszatkowac cienko. Umiescic w garnku z ciezkim dnem na duzym
gazie. Zmieszac ocet, cukier, wode, sol i pieprz i gdy dno garnka gorace,
wlac jednym ruchem i przykryc. Zmniejszyc ogien i dusic, mieszajac od czasu
do czasu, az plyn odparuje, okolo 3-5 minut.
Przelozyc na ladny talerz, posypac serem i migdalami.
Nadesłał(a): Magdalena Bassett
napisz jak smakowalo, jesli wyprobujesz :)
moze i ja wtedy poszperam za tym specjalem.....
ok, to ktore organy wlasnie zakupilam i jaka czesc duszy? ;pppppppppp
pat
ps: to jak w koncu, mam przepisy podawac czy same linki? bo przezucanie
przepisow jest troche meczace, bo przy przenoszeniu formatowanie pozostaje
i brzydko wyglada, wiec trzeba poprawiac.......
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-13 22:32:08
Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososiado lososia polesam sos na bazie jogurtu czosnku i cytryny (ew.koperek)
jogurt zaprawic mocno wycisnietym czosnkiem, zagescic cytryna do konsystencji
kisielu ew.dodac siezy zielony koperk mozna jeszcze troszke popieprzyc
polecam tylko trzeba lubic zdecydowany smak
Morpheuss napisał(a):
> Hi
>
> Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!
>
> :))
>
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.
>
> Druga prośba to wolny pomysł na łososia (np Norweskiego wędzonego na zimno)
> z makaronem . Jest pomysł niestety narazie wirtualny na połączenie makaronu
> z łososiem sosem śmietanowym ALE nie mam pojęcia jak mogło by to wyglądać.
>
> Wielkie THX za wszelką pomoc ]
>
> pozdrawiam Bartek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-13 22:35:15
Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososiaco do octu balsamicznego vide czwartkowa gazeta wyborcza (magazyn)
ciekawe co
pozdrawiam piotr
Morpheuss napisał(a):
> Hi
>
> Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!
>
> :))
>
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.
>
> Druga prośba to wolny pomysł na łososia (np Norweskiego wędzonego na zimno)
> z makaronem . Jest pomysł niestety narazie wirtualny na połączenie makaronu
> z łososiem sosem śmietanowym ALE nie mam pojęcia jak mogło by to wyglądać.
>
> Wielkie THX za wszelką pomoc ]
>
> pozdrawiam Bartek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-14 02:41:48
Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia
"Morpheuss" <b...@e...com.pl> wrote in message
news:93pe05$9g2$1@news.tpi.pl...
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.
Zastosowanie octu balsamicznego? Prosze bardzo - przepis prosty jak drut na
sos do salaty(-ki), proporcje w przyblizeniu:
lyzeczka musztardy (Dijon najlepiej),
lyzka octu balsamicznego,
4 lyzki oliwy z oliwek,
zabek czosnku
Ukrecam z tego sos: do musztardy dodaje ocet, mieszam dokladnie az masa
bedzie gladka, nastepnie stopniowo dodaje oliwe ciagle mieszajac - wychodzi
sos o konsystencji majonezu w kolorze brazowym. Na koncu dodaje rozgnieciony
czosnek.
To moj ulubiony sos np. do zielonej salaty, ale tez do salatki z fasoli czy
grilowanych warzyw.
> Druga prośba to wolny pomysł na łososia (np Norweskiego wędzonego na
zimno)
> z makaronem .
Hmm, widzialam (ale tylko na zdjeciu) lasanie z wedzonego lososia, wygladalo
to bardzo apetycznie, ale przepisu nie podali :-(
Beata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-14 18:52:57
Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia> Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!
to ja poprosze twoje lewe ucho, bo moje cósik szwankuje :)))
Sałatka z porów na ciepło
=================
2-3 małe pory na osobę
gruba sól
pieprz z młynka
kiełki rzodkiewki (1/2 pudełeczka na osobę)
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno (extra vergine)
1 łyżeczka octu balsamicznego
3-4 łyżeczki parmezanu
Pory (tylko białe części) pokrój na 6-8-centymetrowe kawałki, dokładnie
umyj, wrzuć do dużego garnka z wrzącą, osoloną wodą i gotuj ok. 15 min.
Odcedź warzywa i ułóż na talerzu. Dodaj kiełki, dopraw pieprzem i solą,
polej oliwą i octem, posyp parmezanem. Podawaj natychmiast.
Uroda nr 2/2001
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-15 18:32:25
Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia
Morpheuss wrote:
>
> Hi
>
> Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!
>
> :))
>
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.
Najprostszy sposob, podawany jako czekadelko we wloskich restauracjach
2 lyzki octu balsamicznego
2 lyzki najlepszej oliwy z oliwek
swiezy chleb
Ocet ubic z oliwa na talerzyku za pomoca widelca. Najpierw sie polaczy,
a zaraz potem zaczyna sie separowac, ale to nie szkodzi. Maczac w tym
male kawalki chleba i jesc jako zakaske. Pycha!
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-15 21:43:42
Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta zMagdalena Bassett wrote:
> Najprostszy sposob, podawany jako czekadelko we wloskich restauracjach
>
> 2 lyzki octu balsamicznego
> 2 lyzki najlepszej oliwy z oliwek
> swiezy chleb
>
> Ocet ubic z oliwa na talerzyku za pomoca widelca. Najpierw sie polaczy,
> a zaraz potem zaczyna sie separowac, ale to nie szkodzi. Maczac w tym
> male kawalki chleba i jesc jako zakaske. Pycha!
a podaje sie zawsze tak czy czasem z czosnkiem lub ziolami?
wiesz, nie znam sie ;p ale tak mi sie wydaje, ze tak tez mozna...
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-16 16:09:11
Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z
Drodzy państwo
Rady wasze są zacne
zakłada białą czapkę i zamykam się na 7 dni wkuchni
wyniki i obserwacje trafią na grupę
pzdrawiam i dziękuje
MRF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |