Message-ID: <3...@m...pw.edu.pl>
Date: Sat, 13 Jan 2001 13:54:25 +0100
From: Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl>
X-Mailer: Mozilla 4.73 [en] (Win98; I)
X-Accept-Language: pl,en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z
References: <93pe05$9g2$1@news.tpi.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Trace: 13 Jan 2001 13:48:50 +0100, inferno.mikrus.pw.edu.pl
Lines: 60
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.trzebnica.net!news.k.pl!news.vogel.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:40937
Ukryj nagłówki
Morpheuss wrote:
>
> Hi
>
> Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!
>
> :))
>
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.
pierwszy jest prosciutki i sama jestem ciekawa czy smaczny.
nigdy bowiem tego specjalu nie mialam w swoich lapkach, a avocado ubustwiam
po prostu!
1) deser z awokado - http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=972 -
zreszta z pl.rec.kuchnia pochodzi :))))))))
Składniki:
avocado
ocet balsamiczny
Przepis:
Z przekrojonego avocado wyjmij pestke i w zaglebienie wlej troche octu
balsamicznego, prawie po brzegi.
Zjedz ze smakiem ;-)
2) Czerwona kapusta - http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1313
Składniki:
1 mala glowka czerwonej kapusty
1 lyzka octu balsamicznego
1 lyzka cukru
2 lyzki wody
1/2 lyzeczki soli
1/2 lyzeczki pieprzu
2 lyzki pokruszonego sera plesniaka (bleu)
2 lyzki pokrojonych, palonych migdalow
Przepis:
Kapuste poszatkowac cienko. Umiescic w garnku z ciezkim dnem na duzym
gazie. Zmieszac ocet, cukier, wode, sol i pieprz i gdy dno garnka gorace,
wlac jednym ruchem i przykryc. Zmniejszyc ogien i dusic, mieszajac od czasu
do czasu, az plyn odparuje, okolo 3-5 minut.
Przelozyc na ladny talerz, posypac serem i migdalami.
Nadesłał(a): Magdalena Bassett
napisz jak smakowalo, jesli wyprobujesz :)
moze i ja wtedy poszperam za tym specjalem.....
ok, to ktore organy wlasnie zakupilam i jaka czesc duszy? ;pppppppppp
pat
ps: to jak w koncu, mam przepisy podawac czy same linki? bo przezucanie
przepisow jest troche meczace, bo przy przenoszeniu formatowanie pozostaje
i brzydko wyglada, wiec trzeba poprawiac.......
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|