Data: 2001-01-13 12:54:25
Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z
Od: Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Morpheuss wrote:
>
> Hi
>
> Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!
>
> :))
>
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.
pierwszy jest prosciutki i sama jestem ciekawa czy smaczny.
nigdy bowiem tego specjalu nie mialam w swoich lapkach, a avocado ubustwiam
po prostu!
1) deser z awokado - http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=972 -
zreszta z pl.rec.kuchnia pochodzi :))))))))
Składniki:
avocado
ocet balsamiczny
Przepis:
Z przekrojonego avocado wyjmij pestke i w zaglebienie wlej troche octu
balsamicznego, prawie po brzegi.
Zjedz ze smakiem ;-)
2) Czerwona kapusta - http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1313
Składniki:
1 mala glowka czerwonej kapusty
1 lyzka octu balsamicznego
1 lyzka cukru
2 lyzki wody
1/2 lyzeczki soli
1/2 lyzeczki pieprzu
2 lyzki pokruszonego sera plesniaka (bleu)
2 lyzki pokrojonych, palonych migdalow
Przepis:
Kapuste poszatkowac cienko. Umiescic w garnku z ciezkim dnem na duzym
gazie. Zmieszac ocet, cukier, wode, sol i pieprz i gdy dno garnka gorace,
wlac jednym ruchem i przykryc. Zmniejszyc ogien i dusic, mieszajac od czasu
do czasu, az plyn odparuje, okolo 3-5 minut.
Przelozyc na ladny talerz, posypac serem i migdalami.
Nadesłał(a): Magdalena Bassett
napisz jak smakowalo, jesli wyprobujesz :)
moze i ja wtedy poszperam za tym specjalem.....
ok, to ktore organy wlasnie zakupilam i jaka czesc duszy? ;pppppppppp
pat
ps: to jak w koncu, mam przepisy podawac czy same linki? bo przezucanie
przepisow jest troche meczace, bo przy przenoszeniu formatowanie pozostaje
i brzydko wyglada, wiec trzeba poprawiac.......
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|