Data: 2001-01-14 02:41:48
Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia
Od: "Witold Szczechura" <w...@h...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Morpheuss" <b...@e...com.pl> wrote in message
news:93pe05$9g2$1@news.tpi.pl...
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.
Zastosowanie octu balsamicznego? Prosze bardzo - przepis prosty jak drut na
sos do salaty(-ki), proporcje w przyblizeniu:
lyzeczka musztardy (Dijon najlepiej),
lyzka octu balsamicznego,
4 lyzki oliwy z oliwek,
zabek czosnku
Ukrecam z tego sos: do musztardy dodaje ocet, mieszam dokladnie az masa
bedzie gladka, nastepnie stopniowo dodaje oliwe ciagle mieszajac - wychodzi
sos o konsystencji majonezu w kolorze brazowym. Na koncu dodaje rozgnieciony
czosnek.
To moj ulubiony sos np. do zielonej salaty, ale tez do salatki z fasoli czy
grilowanych warzyw.
> Druga prośba to wolny pomysł na łososia (np Norweskiego wędzonego na
zimno)
> z makaronem .
Hmm, widzialam (ale tylko na zdjeciu) lasanie z wedzonego lososia, wygladalo
to bardzo apetycznie, ale przepisu nie podali :-(
Beata
|