Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.int
ernetia.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!sunqbc.risq.qc.ca!l
ogbridge.uoregon.edu!newsfeed.dacom.co.kr!news-xfer.nuri.net!newsxfer.hananet.n
et!news.hananet.net!not-for-mail
From: "Witold Szczechura" <w...@h...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <93pe05$9g2$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia
Lines: 34
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Message-ID: <3n886.3960$mb.137144@news.hananet.net>
Date: Sun, 14 Jan 2001 11:41:48 +0900
NNTP-Posting-Host: 211.202.17.31
X-Trace: news.hananet.net 979440191 211.202.17.31 (Sun, 14 Jan 2001 11:43:11 KST)
NNTP-Posting-Date: Sun, 14 Jan 2001 11:43:11 KST
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:40999
Ukryj nagłówki
"Morpheuss" <b...@e...com.pl> wrote in message
news:93pe05$9g2$1@news.tpi.pl...
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.
Zastosowanie octu balsamicznego? Prosze bardzo - przepis prosty jak drut na
sos do salaty(-ki), proporcje w przyblizeniu:
lyzeczka musztardy (Dijon najlepiej),
lyzka octu balsamicznego,
4 lyzki oliwy z oliwek,
zabek czosnku
Ukrecam z tego sos: do musztardy dodaje ocet, mieszam dokladnie az masa
bedzie gladka, nastepnie stopniowo dodaje oliwe ciagle mieszajac - wychodzi
sos o konsystencji majonezu w kolorze brazowym. Na koncu dodaje rozgnieciony
czosnek.
To moj ulubiony sos np. do zielonej salaty, ale tez do salatki z fasoli czy
grilowanych warzyw.
> Druga prośba to wolny pomysł na łososia (np Norweskiego wędzonego na
zimno)
> z makaronem .
Hmm, widzialam (ale tylko na zdjeciu) lasanie z wedzonego lososia, wygladalo
to bardzo apetycznie, ale przepisu nie podali :-(
Beata
|