« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-09-29 19:48:22
Temat: BrzoskwinieDlaczego brzoskwinie mają goryczkę po ugotowaniu? Czy można coś z nich
jeszcze zrobić?
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-09-29 20:48:40
Temat: Re: BrzoskwinieDnia Tue, 29 Sep 2009 21:48:22 +0200, szama napisał(a):
> Dlaczego brzoskwinie mają goryczkę po ugotowaniu? Czy można coś z nich
> jeszcze zrobić?
Zapewne użyłaś krajowych odmian, może nawet z własnego drzewa. Owoce
zapewne były drobne. Czyli z drzew za słabo nawożonych - niewyrośnięte i
dlatego niesmaczne. Powodem jest zbyt mała zawartość cukrów, a zbyt duża
kwasów i substancji goryczkowych - jak bywa w niedojrzałych owocach.
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |