« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-16 19:51:06
Temat: Re: CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TV
Użytkownik "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> napisał w
wiadomości news:bk7om5$gms$1@absinth.dialog.net.pl...
>
> Użytkownik "Magdalena Potocka" <m...@n...wp.pl> napisał w
> wiadomości news:bk7j2n$u6h$1@absinth.dialog.net.pl...
> > > Wojna trwa nadal, możesz sobie też ulżyć i odkręcić się, bo widzę,
> że jesteś
> > > nieźle zakręcona niczym słoik z zepsutymi ogórkami.
>
> Jezusicku, zapomniałam, że na gazie przecier pomodorowy sie wekuje!
> Pędzę wyłaczyć!
A nie mówiłam - nauczycielka. Zanim wyłączyła, najpierw napisała, że pędzi!
W Kołobrzegu seksują, a we Wrocławiu germanistki pędzą! I jak tu kosza na
smieci nie zakładać na głowę?
makaron
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-16 20:10:23
Temat: Legumina bananowa było: CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TVUżytkownik "Magdalena Potocka" <m...@n...wp.pl> napisał w wiadomości
news:bk7j58$u6h$2@absinth.dialog.net.pl...
> a'propos bananów, czy ktoś dysponuje przepisem z "Kuchni Neli" na
> leguminę bananową? swego czasu miałam takowy, ale przepadł :-(
Legumina bananowa (6-8 porcji)
3 spore bardzo dojrzale banany
4 jajka
7-8 lyzek stolowych cukru
1 lyzeczka esencji waniliowej
2 szkl. (0,5 l) smietanki kremowej
3 kromki bulki okrojone ze skorki, pokrojone w kostke
przyrumienione wisnie z konfitury jako dekoracja (wg uznania)
Piekarnik nagrzać do 175 st. C. Banany obrac, pokroic w plasterki i wlozyc
do zaroodpornego naczynia o bokach dlugosci ok. 20 cm. Jajka ubic z cukrem i
wanilia. Nie przerywajac ubijania dodac smietanke. Sosem tym zalac banany.
Calosc posypac grzankami, a nastepnie przycisnac lekko, by wszystkie
zanurzyly sie w sosie. Piec ok. 30 min. od chwili, gdy noz ktorym
nakluwalismy krem bedzie calkiem suchy. Krem podawac na cieplo, udekorowany
na przyklad dobrze osaczonymi wisniami.
pzdr
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-17 08:44:18
Temat: Re: CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TVKrysia Thompson napisał:
> Oshinie - bagnetu szkoda.
a no tak, to zachowam go na jakis lepszy czas
czy dobrze kum-kumam ze teraz w mysl zasady nowej acz powszechnie jak
widze panujacej, powinnam powiedziec:
a propos bagnetu, to czy ktos ma przepis na bagietki bo ostatnio trudnim
sie wypiekami domowemi?
;)
oshin, co sie stara szybko uczyc
--
oshin
--
z nacka
http://www.oshin.pl/indexo.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-17 08:50:48
Temat: Re: CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TV> makaron
jak już mowa o makaronie, mój mąż przyrządza fantastyczny sos:
w dużym garnku podsmaża cebulę, potem razem z cebulą solidną porcję
mięsa mielonego, dodaje czosnku, przypraw tysiące oraz mieszankę
warzywną (marchew, groszek, kukurydza) w zalewie. Po pół godzinie jest
gotowe i pyszne.
Od razu mówię - na dwie osoby to za dużo: my to jemy trzy dni i jeszcze
prosimy sąsiadów o pomoc ;-)
--
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-17 08:54:39
Temat: Bigos {Re: CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TV}>Wrocławiu
a'propos Wrocławia:
odbył się we Wrocku ostatnio zlot pewnej grupy, na którym moja mama
podała pyszny bigos... Ale sekret to już ona Wam zdradzi, jak wróci z
... Kołobrzega :-) Powiem tylko tyle: ortodoksyjni pożeracze bigosu,
którzy twierdzą, że bez mięsa to już nie bigos, nawet nie zorientowali
się, że w tym bigosie faktycznie nie ma ani kawałka mięsa...
--
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-17 08:55:37
Temat: Re: Legumina bananowa było: CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TVDnia 2003-09-16 22:10, Użytkownik Kasia Mikołajczyk napisał:
> Użytkownik "Magdalena Potocka" <m...@n...wp.pl> napisał w wiadomości
> news:bk7j58$u6h$2@absinth.dialog.net.pl...
>
>>a'propos bananów, czy ktoś dysponuje przepisem z "Kuchni Neli" na
>>leguminę bananową? swego czasu miałam takowy, ale przepadł :-(
>
>
> Legumina bananowa (6-8 porcji)
> 3 spore bardzo dojrzale banany
> 4 jajka
> 7-8 lyzek stolowych cukru
> 1 lyzeczka esencji waniliowej
> 2 szkl. (0,5 l) smietanki kremowej
> 3 kromki bulki okrojone ze skorki, pokrojone w kostke
> przyrumienione wisnie z konfitury jako dekoracja (wg uznania)
>
> Piekarnik nagrzać do 175 st. C. Banany obrac, pokroic w plasterki i wlozyc
> do zaroodpornego naczynia o bokach dlugosci ok. 20 cm. Jajka ubic z cukrem i
> wanilia. Nie przerywajac ubijania dodac smietanke. Sosem tym zalac banany.
> Calosc posypac grzankami, a nastepnie przycisnac lekko, by wszystkie
> zanurzyly sie w sosie. Piec ok. 30 min. od chwili, gdy noz ktorym
> nakluwalismy krem bedzie calkiem suchy. Krem podawac na cieplo, udekorowany
> na przyklad dobrze osaczonymi wisniami.
>
> pzdr
> Kasia
>
>
dzięki :-) jutro będzie na podwieczorek :-)
--
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-17 09:54:54
Temat: Re: CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TV - bagietkaOn Wed, 17 Sep 2003 10:44:18 +0200, dorota bugla
<o...@d...pl> wrote:
>Krysia Thompson napisał:
>> Oshinie - bagnetu szkoda.
>
>a no tak, to zachowam go na jakis lepszy czas
>
>czy dobrze kum-kumam ze teraz w mysl zasady nowej acz powszechnie jak
>widze panujacej, powinnam powiedziec:
>a propos bagnetu, to czy ktos ma przepis na bagietki bo ostatnio trudnim
>sie wypiekami domowemi?
>
>;)
>
>oshin, co sie stara szybko uczyc
>--
>oshin
boszsz, jaka Ty madra jestes....bagietka moze byc zapieczona w
foli, napchana maslem ziolowo (swiezym) i czosnkiem.
ALBO...samymi ziolami z maslem. ha! BEZ czosnku! ha!
samej bagietki nie pieklam, moze pora sprobowac.....
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-17 09:57:04
Temat: Re: Bigos {Re: CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TV}On Wed, 17 Sep 2003 10:54:39 +0200, Magdalena Potocka
<m...@n...wp.pl> wrote:
>>Wrocławiu
>
>a'propos Wrocławia:
>
>odbył się we Wrocku ostatnio zlot pewnej grupy, na którym moja mama
>podała pyszny bigos... Ale sekret to już ona Wam zdradzi, jak wróci z
>... Kołobrzega :-) Powiem tylko tyle: ortodoksyjni pożeracze bigosu,
>którzy twierdzą, że bez mięsa to już nie bigos, nawet nie zorientowali
>się, że w tym bigosie faktycznie nie ma ani kawałka mięsa...
moja Mama tez taki robila z tym samym efektem...moze to cale
mieso w bigosie nie robi nic...za to bigos "robia": grzybki,
sliwki, ziele ang/pieprz, wino czerwone?
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-17 12:13:47
Temat: Re: CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TV - bagietkaKrysia Thompson napisał:
> boszsz, jaka Ty madra jestes....
wuasnie ;>
> bagietka moze byc zapieczona w
> foli, napchana maslem ziolowo (swiezym) i czosnkiem.
ooo
hmm brzmi dobrze
my sie ostatnio specjalizujemy w bulkach z tymiankiem
matka ma wziela i zakupila mojemu mezowi - porubstwo i wszeteczenstwo,
zamiast jakis rejs mi sfinansowac, to ona w ten desen! - jakies straszne
urzadzenie kuchenne co sie nazywa vorverck i co samo robi wszystko,
nawet sie samo sprzata (strach sie zblizyc) i ten moj maz co wieczor
piecze nam bulki ... to moze ja go na ta bagietke namowie ....
mniam
oshin, ktora raczej kupuje makutry i robi wszystko starodawnymi
sposobami czyli uzywajac mezogosposi ;)
--
oshin
--
z nacka
http://www.oshin.pl/indexo.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-17 12:47:50
Temat: Re: CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TVmakaronk --- plonk!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |