« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-03 12:52:18
Temat: Chutney z zielonych pomidorówW Was cała nadzieja.
Jakieś circa 22 lata temu miałam genialny przepis na chutney z zielonych
pomidorów.
Z tego co pamiętam kroiło się zielone pomidory , sporo cebuli dodawało
sól, cukier puder, ocet. Macerowało się to 24 godziny, a potem smażyło
jak powidła.
Kilka osób wzięło przepisy i wszyscy zgubili.
Ja za nic nie mogę sobie przypomnieć proporcji. W tym roku zanosi się na
duży zbiór zielonych pomidorów, a te powidła z nich do mięś pieczonych
po prostu niebo w gębie.
Z ukłonami michalina
--
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-05 14:25:13
Temat: Re: Chutney z zielonych pomidorów> Ja za nic nie mogę sobie przypomnieć proporcji. W tym roku zanosi się na
> duży zbiór zielonych pomidorów, a te powidła z nich do mięś pieczonych po
> prostu niebo w gębie.
> Z ukłonami michalina
Posiadam w swoich zbiorach przepis na "czatneja" z zielonych pomidorów, ale
niestety nie przy sobie. Do niedzieli będę go miała, jeżeli tak długo
wytrzymasz to potem napiszę. Podam też przepis na "czatneja" z czerwonych
pomidorów ( bardziej mi smakuje)- co roku robię około 50 małych słoiczków
pozdrawiam Julita
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-05 19:35:59
Temat: Re: Chutney z zielonych pomidorówJulita Cygan napisał(a):
>
> Posiadam w swoich zbiorach przepis na "czatneja" z zielonych pomidorów, ale
> niestety nie przy sobie. Do niedzieli będę go miała, jeżeli tak długo
> wytrzymasz to potem napiszę. Podam też przepis na "czatneja" z czerwonych
> pomidorów ( bardziej mi smakuje)- co roku robię około 50 małych słoiczków
> pozdrawiam Julita
Łaskawco, czekam z wielką cierpliwością, a na ten z czerwonych też poproszę.
Ukłony michalina
--
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-09 16:35:11
Temat: Re: Chutney z zielonych pomidorówmichalina27 napisał(a):
[...]
> Łaskawco, czekam z wielką cierpliwością, a na ten z czerwonych też
> poproszę.
Zobacz ten:
http://www.cyber-kitchen.com/ubbs/archive/PRESERVING
/Chutney_Green_Tomato_Chutney.html
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-11 18:06:00
Temat: Re: Chutney z zielonych pomidorówJerzyN napisał(a):
> Zobacz ten:
> http://www.cyber-kitchen.com/ubbs/archive/PRESERVING
/Chutney_Green_Tomato_Chutney.html
>
> pozdr. Jerzy
Dziękuję, bardzo zbliżony. W tym moim przepisie nie było jabłek i
rodzynek i macerowało sie 24 godziny. Niemniej jakieś proporcje są,
Spróbuję.
michalina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |