« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-03-18 14:42:55
Temat: Ciasto na pizze w maszynie do chlebaNo wlasnie - mam maszynke do chleba Alaska i chcialbym spróbowac
ugniesc z jej pomoca ciasto na pizze. Przejrzalem archiwum grupy,
ale nie znalazlem takiego watku, zatem pytam - CO i JAK? Mam make
na pizze (wloska, pszenna - zgodnie z opisem jest na pizze i
foccacia), i nie wiem, co dalej. Jakie drozdze? Ile? Na wodzie czy
mleku? Czy program "rozczynianie ciasta" bedzie OK?
Wiem, ze maszyna Alaska jest dosc popularna, moze ktos z
Grupowiczów ma doswiadczenia w wyrabianiu nia ciasta drozdzowego?
Za wskazówki/porady dziekuje i pozdrawiam,
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-03-19 22:09:47
Temat: Re: Ciasto na pizze w maszynie do chleba
Uzytkownik "Marcin S" <M...@w...pl> napisal w wiadomosci
news:1142692975.149110.61950@v46g2000cwv.googlegroup
s.com...
No wlasnie - mam maszynke do chleba Alaska i chcialbym spróbowac
ugniesc z jej pomoca ciasto na pizze. Przejrzalem archiwum grupy,
Wpisz w google "ciasto drozdzowe w maszynie do chleba" to wyskoczy Ci wiele
stron :)
Ja nigdy nie robilam w maszynie ciasta na pizze, ale znalazlam cos takiego w
internecie:
Razowe ciasto na pizze:
woda 330 ml
oliwa z oliwek 1 lyzka
sól 1 i 1/2 lyzeczki
cukier 1 lyzka
maka pszenna (typ 550) 300 g
maka pszenna razowa 100 g
maka zytnia razowa 100 g
drozdze 1/2 lyzki
program Teig
Po skonczonym cyklu wyjac ciasto i rozwalkowac w krazki,- zostawic 10 min.
do wyrosniecia,- nalozyc ulubione dodatki,- piec ok. 20 min.
Ciasto na pizze
woda 330 ml
oliwa z oliwek 1 lyzka
sól 1 i 1/2 lyzeczki
cukier 1 lyzka
maka pszenna (typ 550) 400 g
maka zytnia zurkowa 100 g
drozdze 1/2 lyzki
program Teig
Po skonczonym cyklu wyjac ciasto i rozwalkowac w krazki,- zostawic 10 min.
do wyrosniecia,- nalozyc ulubione dodatki,- piec ok. 20 min.
pozdrawiam
monia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |