| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-18 06:15:43
Temat: Ciasto z porzeczkamiWitam,
Czy ktoś z grupowiczów posiada jakiś wypróbowany przepis na ciasto z
porzeczkami (czerwonymi najlepiej). Szukałam w google, ale przyznam, że
zależałoby mi na sprawdzonym przepisie. Pozdrawiam i dziękuję,
karolina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-18 06:38:58
Temat: Re: Ciasto z porzeczkami
Użytkownik "karolina" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:de191v$ddl$1@pepin.polanet.pl...
> Witam,
>
> Czy ktoś z grupowiczów posiada jakiś wypróbowany przepis na ciasto z
> porzeczkami (czerwonymi najlepiej). Szukałam w google, ale przyznam, że
> zależałoby mi na sprawdzonym przepisie. Pozdrawiam i dziękuję,
Ja robiłam ciasto drożdżowe posypane czarnymi porzeczkami i kruszonką,
wyszło bardzo smaczne.
Czerwone mi jakoś do ciasta nie pasują ze względu na pestki.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-18 06:53:58
Temat: Re: Ciasto z porzeczkami> Czy ktoś z grupowiczów posiada jakiś wypróbowany przepis na ciasto z
> porzeczkami (czerwonymi najlepiej). Szukałam w google, ale przyznam, że
> zależałoby mi na sprawdzonym przepisie. Pozdrawiam i dziękuję,
> karolina
Ja robiłam kruche ciasto z czerwonymi porzeczkami i bezą na wierzchu. Jest
pyszne.
Pozdrawiam.
Barbara
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-08-18 07:11:14
Temat: Re: Ciasto z porzeczkamikarolina <k...@p...pl> napisał(a):
> Witam,
>
> Czy ktoś z grupowiczów posiada jakiś wypróbowany przepis na ciasto z
> porzeczkami (czerwonymi najlepiej). Szukałam w google, ale przyznam, że
> zależałoby mi na sprawdzonym przepisie. Pozdrawiam i dziękuję,
>
> karolina
>
>
Blachę wyłożyć okrągłymi biszkopcikami, wolne w wolne przestrzenie sypiąc
jeszcze pokruszone biszkopciki. Potrzeba tak tylko trochę ponad 1 paczkę,
ale tyle musi być, zeby starczyło, więc to, co zostanie z drugiej można
zjeść :) Zrobic budyń waniliowy lub smietankowy z dwóch opakowań (litra
mleka), wylać na biszkopciki, tylko tak, żeby pokryło szczelnmie. Czerwone
porzeczki pozciągać z szypułek, jak budyń troche przestygnie, to na niego
uwalić - ilość dowolna, ale tak, zeby przykryło cały budyń. Ja latem robię
tak, że warstwę porzeczek mam pięcio-, sześciocentymetrową i jest pycha,
poza latem, z porzeczkami z kompotu - i tylko dwu-trzy - i też jest smaczne.
Zrobić galaretkę cytrynową z dwóch opakowań, zalać tym porzeczki, otstawicdo
zastygnmięcia, nie wyjadać wcześniej, bo będzie spływać, a biszkopty
podpłynięte galaretką nie są zbyt dobre, także żarłoctwo źle się kończy. :)
Ja właśnie dzisiaj robię i właśnie się wybierałam po biszkopciki.
Pozdrawiam,
beluczak
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-08-18 07:21:18
Temat: Re: Ciasto z porzeczkami
"karolina" <k...@p...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:de191v$ddl$1@pepin.polanet.pl...
>
> Witam,
>
> Czy ktoś z grupowiczów posiada jakiś wypróbowany przepis na ciasto z
> porzeczkami (czerwonymi najlepiej). Szukałam w google, ale przyznam, że
> zależałoby mi na sprawdzonym przepisie. Pozdrawiam i dziękuję,
>
> karolina
Robilam biszkoptowe(lub kruche) z czerwona porzeczka z galaterka na wierzchu
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |