Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "beluczak" <b...@N...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto z porzeczkami
Date: Thu, 18 Aug 2005 07:11:14 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 32
Message-ID: <de1cai$ecc$1@inews.gazeta.pl>
References: <de191v$ddl$1@pepin.polanet.pl>
NNTP-Posting-Host: host-81-190-10-168.gdynia.mm.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1124349074 14732 172.20.26.238 (18 Aug 2005 07:11:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 18 Aug 2005 07:11:14 +0000 (UTC)
X-User: beluczak
X-Forwarded-For: 172.20.6.61
X-Remote-IP: host-81-190-10-168.gdynia.mm.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:246191
Ukryj nagłówki
karolina <k...@p...pl> napisał(a):
> Witam,
>
> Czy ktoś z grupowiczów posiada jakiś wypróbowany przepis na ciasto z
> porzeczkami (czerwonymi najlepiej). Szukałam w google, ale przyznam, że
> zależałoby mi na sprawdzonym przepisie. Pozdrawiam i dziękuję,
>
> karolina
>
>
Blachę wyłożyć okrągłymi biszkopcikami, wolne w wolne przestrzenie sypiąc
jeszcze pokruszone biszkopciki. Potrzeba tak tylko trochę ponad 1 paczkę,
ale tyle musi być, zeby starczyło, więc to, co zostanie z drugiej można
zjeść :) Zrobic budyń waniliowy lub smietankowy z dwóch opakowań (litra
mleka), wylać na biszkopciki, tylko tak, żeby pokryło szczelnmie. Czerwone
porzeczki pozciągać z szypułek, jak budyń troche przestygnie, to na niego
uwalić - ilość dowolna, ale tak, zeby przykryło cały budyń. Ja latem robię
tak, że warstwę porzeczek mam pięcio-, sześciocentymetrową i jest pycha,
poza latem, z porzeczkami z kompotu - i tylko dwu-trzy - i też jest smaczne.
Zrobić galaretkę cytrynową z dwóch opakowań, zalać tym porzeczki, otstawicdo
zastygnmięcia, nie wyjadać wcześniej, bo będzie spływać, a biszkopty
podpłynięte galaretką nie są zbyt dobre, także żarłoctwo źle się kończy. :)
Ja właśnie dzisiaj robię i właśnie się wybierałam po biszkopciki.
Pozdrawiam,
beluczak
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|