Data: 2005-08-18 07:11:14
Temat: Re: Ciasto z porzeczkami
Od: "beluczak" <b...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
karolina <k...@p...pl> napisał(a):
> Witam,
>
> Czy ktoś z grupowiczów posiada jakiś wypróbowany przepis na ciasto z
> porzeczkami (czerwonymi najlepiej). Szukałam w google, ale przyznam, że
> zależałoby mi na sprawdzonym przepisie. Pozdrawiam i dziękuję,
>
> karolina
>
>
Blachę wyłożyć okrągłymi biszkopcikami, wolne w wolne przestrzenie sypiąc
jeszcze pokruszone biszkopciki. Potrzeba tak tylko trochę ponad 1 paczkę,
ale tyle musi być, zeby starczyło, więc to, co zostanie z drugiej można
zjeść :) Zrobic budyń waniliowy lub smietankowy z dwóch opakowań (litra
mleka), wylać na biszkopciki, tylko tak, żeby pokryło szczelnmie. Czerwone
porzeczki pozciągać z szypułek, jak budyń troche przestygnie, to na niego
uwalić - ilość dowolna, ale tak, zeby przykryło cały budyń. Ja latem robię
tak, że warstwę porzeczek mam pięcio-, sześciocentymetrową i jest pycha,
poza latem, z porzeczkami z kompotu - i tylko dwu-trzy - i też jest smaczne.
Zrobić galaretkę cytrynową z dwóch opakowań, zalać tym porzeczki, otstawicdo
zastygnmięcia, nie wyjadać wcześniej, bo będzie spływać, a biszkopty
podpłynięte galaretką nie są zbyt dobre, także żarłoctwo źle się kończy. :)
Ja właśnie dzisiaj robię i właśnie się wybierałam po biszkopciki.
Pozdrawiam,
beluczak
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|