Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cipciok a'la KFC

Grupy

Szukaj w grupach

 

Cipciok a'la KFC

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2010-07-28 15:27:46

Temat: Cipciok a'la KFC
Od: zenek <z...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Bylo miliony razy ale dodam od siebie:

Cipciok
glutaminian sodu
sol
pieprz
pietruszka
ewentualnie papryka w proszku

Zalac to wszystko woda na noc coby sie przegryzlo, obtaczac w mace i
smazyc na glebokim oleju. Smazone w oleju roslinnym bedzie mialo smak
siana dlatego lepiej smaryz w loju wolowym .


Oryginalnie dodaje sie kilka innych polepszaczy smaku.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2010-07-28 17:54:19

Temat: Re: Cipciok a'la KFC
Od: medea <X...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

zenek pisze:
> Bylo miliony razy ale dodam od siebie:
>
> Cipciok
> glutaminian sodu
> sol
> pieprz
> pietruszka
> ewentualnie papryka w proszku
>
> Zalac to wszystko woda na noc coby sie przegryzlo, obtaczac w mace i
> smazyc na glebokim oleju. Smazone w oleju roslinnym bedzie mialo smak
> siana dlatego lepiej smaryz w loju wolowym .
>
>
> Oryginalnie dodaje sie kilka innych polepszaczy smaku.

IMHO o wiele lepiej namoczyć mała kawałki kurczaka bez kości i skóry
(np. piersi) w maślance przez kilka godzin, po czym panierować w
pokruszonych krakersach (np. Lajkonik), bez dodatkowych przypraw, nawet
soli, i piec w piekarniku na ruszcie po 20-30 minut (w zależności od
wielkości kawałków mięsa). Uwaga! Bardzo ważne jest długie "marynowanie"
w maślance, bez tego mięso wyjdzie suche.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2010-07-28 20:28:50

Temat: Re: Cipciok a'la KFC
Od: Diabełson <h...@s...org> szukaj wiadomości tego autora

medea pisze:
> zenek pisze:
>> Bylo miliony razy ale dodam od siebie:
>>
>> Cipciok
>> glutaminian sodu
>> sol
>> pieprz
>> pietruszka
>> ewentualnie papryka w proszku
>>
>> Zalac to wszystko woda na noc coby sie przegryzlo, obtaczac w mace i
>> smazyc na glebokim oleju. Smazone w oleju roslinnym bedzie mialo
>> smak siana dlatego lepiej smaryz w loju wolowym .
>>
>>
>> Oryginalnie dodaje sie kilka innych polepszaczy smaku.
>
> IMHO o wiele lepiej namoczyć mała kawałki kurczaka bez kości i skóry
> (np. piersi) w maślance przez kilka godzin, po czym panierować w
> pokruszonych krakersach (np. Lajkonik), bez dodatkowych przypraw, nawet
> soli, i piec w piekarniku na ruszcie po 20-30 minut (w zależności od
> wielkości kawałków mięsa). Uwaga! Bardzo ważne jest długie "marynowanie"
> w maślance, bez tego mięso wyjdzie suche.
>
> Ewa

kyrfa nic sie nie moczy tylko trza wsadzic minso do wrzątku na 2 minuty,
potem jak wystygnie siep anieruje i wrzuca do tłuszczu
no!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2010-07-28 20:39:58

Temat: Re: Cipciok a'la KFC
Od: zenek <z...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-07-28 19:54, medea pisze:
> zenek pisze:
>> Bylo miliony razy ale dodam od siebie:
>>
>> Cipciok
>> glutaminian sodu
>> sol
>> pieprz
>> pietruszka
>> ewentualnie papryka w proszku
>>
>> Zalac to wszystko woda na noc coby sie przegryzlo, obtaczac w mace i
>> smazyc na glebokim oleju. Smazone w oleju roslinnym bedzie mialo smak
>> siana dlatego lepiej smaryz w loju wolowym .
>>
>>
>> Oryginalnie dodaje sie kilka innych polepszaczy smaku.
>
> IMHO o wiele lepiej namoczyć mała kawałki kurczaka bez kości i skóry
> (np. piersi) w maślance przez kilka godzin, po czym panierować w
> pokruszonych krakersach (np. Lajkonik), bez dodatkowych przypraw, nawet
> soli, i piec w piekarniku na ruszcie po 20-30 minut (w zależności od
> wielkości kawałków mięsa). Uwaga! Bardzo ważne jest długie "marynowanie"
> w maślance, bez tego mięso wyjdzie suche.
>
> Ewa

Maslanka nie ma nic wspolnego z KFC a na zimno smakuje bele jak,
przerabialem ten przepis.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2010-07-28 20:41:52

Temat: Re: Cipciok a'la KFC
Od: zenek <z...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-07-28 22:28, Diabełson pisze:
> medea pisze:
>> zenek pisze:
>>> Bylo miliony razy ale dodam od siebie:
>>>
>>> Cipciok
>>> glutaminian sodu
>>> sol
>>> pieprz
>>> pietruszka
>>> ewentualnie papryka w proszku
>>>
>>> Zalac to wszystko woda na noc coby sie przegryzlo, obtaczac w mace i
>>> smazyc na glebokim oleju. Smazone w oleju roslinnym bedzie mialo smak
>>> siana dlatego lepiej smaryz w loju wolowym .
>>>
>>>
>>> Oryginalnie dodaje sie kilka innych polepszaczy smaku.
>>
>> IMHO o wiele lepiej namoczyć mała kawałki kurczaka bez kości i skóry
>> (np. piersi) w maślance przez kilka godzin, po czym panierować w
>> pokruszonych krakersach (np. Lajkonik), bez dodatkowych przypraw,
>> nawet soli, i piec w piekarniku na ruszcie po 20-30 minut (w
>> zależności od wielkości kawałków mięsa). Uwaga! Bardzo ważne jest
>> długie "marynowanie" w maślance, bez tego mięso wyjdzie suche.
>>
>> Ewa
>
> kyrfa nic sie nie moczy tylko trza wsadzic minso do wrzątku na 2 minuty,
> potem jak wystygnie siep anieruje i wrzuca do tłuszczu
> no!

Moczy sie a raczej marynuje cipcioki w barze obtacza sie ino wace i
na frytownice. Nie ma przy tym zadnego VooDoo przepis jestprosty jak
budowa cepa.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sałatka ziemniaczana
Ośmiornica
Podróże kulinarne Makłowicza ...
przepis na ogorki kiszone
Sukienka dla gospodyni domowej, i nie tylko...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »