Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co z kaczych biustow?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co z kaczych biustow?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-14 21:40:44

Temat: Co z kaczych biustow?
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

No wlasnie.....
Jakos nie jestem mocna w kaczkach, ale maz lubi wiec robie sobie doksztalt.
Zakupilam filety zamiast calego ptaka i nie wiem co z tym poczac. Dosc
tluste to jest jak to kaczka. Ale moze dzieki temu da sie upiec na chrupko?
Podrzuccie jakies pomysly, najlepiej niezbyt azjatyckie.

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-14 21:43:19

Temat: Re: Co z kaczych biustow?
Od: "margola & zielarz" <malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b4thei$hr6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> No wlasnie.....
> Jakos nie jestem mocna w kaczkach, ale maz lubi wiec robie sobie
doksztalt.
> Zakupilam filety zamiast calego ptaka i nie wiem co z tym poczac. Dosc
> tluste to jest jak to kaczka. Ale moze dzieki temu da sie upiec na
chrupko?
> Podrzuccie jakies pomysly, najlepiej niezbyt azjatyckie.


cycki obsmazyc
obsypac majerankiem i tymiankiem z przewaga drugiego albo calkiem bez
pierwszego
oblozyc jablkami w cwiartkach
podlac woda
dusic i uzupelniac wode
i chyba zaraz umre z zazdrosci z powodu cyckow kaczych

Margola

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-14 21:44:13

Temat: Re: Co z kaczych biustow?
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Dans la news:b4thei$hr6$1@atlantis.news.tpi.pl,
Agata Solon <a...@p...onet.pl> a écrit:
> No wlasnie.....
> Jakos nie jestem mocna w kaczkach, ale maz lubi wiec robie sobie
> doksztalt. Zakupilam filety zamiast calego ptaka i nie wiem co z tym
> poczac. Dosc tluste to jest jak to kaczka. Ale moze dzieki temu da
> sie upiec na chrupko? Podrzuccie jakies pomysly, najlepiej niezbyt
> azjatyckie.

J'ai compris ;-)

Ten tluszcz jest "niezbedny".
Nacinasz filety (od strony "tlustnej"). na krzyz. Wrzucasz na goraca
patelnie "tlusta" strona i smazysz 2-3 minuty. Obracasz. Smazysz 2-3
minuty. Wylewasz wytopiny tluszcz, wlewasz przygotowana preparacje (np.
crčme fraîche z czym chcesz (musztarda z Dijon, albo zielony pieprz,
albo... tout est possible) i dosmazasz, obracajac regularnie.

Ewcia
ps. Kamila S., no i Ania (moja siostra) sie na tym znaja...

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-14 22:06:43

Temat: Re: Co z kaczych biustow?
Od: "Dorota***" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> obsypac majerankiem i tymiankiem z przewaga drugiego albo calkiem bez
> pierwszego
> oblozyc jablkami w cwiartkach
> podlac woda
> dusic i uzupelniac wode

>
> Margola
>
Podobnież, majeranek i dużo jabłek (dobrze , jak kwaśne) i do piekarnika.
Można też w folię, ale tu trzeba uważać...>

i chyba zaraz umre z zazdrosci z powodu cyckow kaczych

... i ja też!!!Chociaż łapa też jest super.

Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-15 02:55:53

Temat: Re: Co z kaczych biustow?
Od: kamila slawinska <k...@a...for.it> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 14 Mar 2003 22:40:44 +0100, "Agata Solon"
<a...@p...onet.pl> wrote:

>No wlasnie.....
>Jakos nie jestem mocna w kaczkach, ale maz lubi wiec robie sobie doksztalt.
>Zakupilam filety zamiast calego ptaka i nie wiem co z tym poczac.

baardzo dobre smazone:
http://www.google.com/groups?q=kaczka+group:pl.rec.k
uchnia+author:kamila+author:slawinska&hl=en&lr=&ie=U
TF-8&oe=UTF-8&selm=md1sru8rqkoa4tceuingosrccslilq2c5
p%404ax.com&rnum=3

i pieczone:
http://www.google.com/groups?q=kaczka+group:pl.rec.k
uchnia+author:kamila+author:slawinska&hl=en&lr=&ie=U
TF-8&oe=UTF-8&selm=9jvbeu8v5k7j3fp3e74emm6om5p964umn
9%404ax.com&rnum=10

jesli czytasz po francusku, moze ci podrzucic linka z cala masa
roznych innych przepisow na filet kaczypod roznymipostaciami. te dwa
mam sprawdzone i wiem, ze wyjdzie smaczne.

pozdrowienia,
kamila
--
You can't fight here. This is the War Room!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-17 18:58:25

Temat: Odp: Co z kaczych biustow?
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik kamila slawinska <k...@a...for.it> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych


> jesli czytasz po francusku, moze ci podrzucic linka z cala masa
> roznych innych przepisow na filet kaczypod roznymipostaciami. te dwa
> mam sprawdzone i wiem, ze wyjdzie smaczne.
>
> pozdrowienia,
> kamila
> --

Dzieki wielkie za linki, teraz kaczki beda u nas czesciej (ha, ha, one
pewnie sie nie ciesza z takiego zaproszenia ;o)). Po francusku nie czytam,
niestety, ale te dwa na razie wystarcza i beda testowane!

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-17 19:00:59

Temat: Odp: Co z kaczych biustow?
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzieki wszystkim za rady, gotowanie bylo w sobote, potem kompletna zadyma,
tzn. przyspieszony kurs salsy ruedy di casino u Jose Torresa. Alez bylo
zadymiasto!!!!! Dlatego dziekuje wszystkim dopiero teraz.
Aha, kaczor byl w majeranku i tymianku, tyle ze zamiast jablek weszly
pomarancze. Bylo niezle.

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Gotowanie w szybkowarze
[OT] Firma zatrudni ... ???
Pieczone mieso - za suche.
x
Gofry- potrzebny przepis

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »