| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-24 17:09:30
Temat: Re: CzosnekJa też unikam czosnku.
Jedyne do czego go dodaję to ogórki kiszone ...
A może można ukisić ogórki bez czosnku?
Jacek SA
Użytkownik "almada" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:3bd6d8ee$1@news.vogel.pl...
>
> <> ludzkosc sie dzieli na pol z roznych powodow. Jednym z nich jest
> czosnek - albo
> > sie go kocha, albo nienawidzi... A Wy? Jadacie, pozeracie, nie lubicie,
> > nienawidzicie?
> >
>
> Ja chyba jako jedyna na tej grupie naleze to tej czesci ludzkosci, co
> czosnku unika i stosuje go tylko w sytuacjach kryzysowych, tj. najazd
gosci,
> ktorzy go uwielbiaja.
>
> pozdr.
> almadka
>
>
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-24 18:46:15
Temat: Re: Czosnekna razie wypowiadaja sie wielbiciele czosnku, po mnie tez nie nalezy
spodziewac sie zdzbla ktyrtyki... czosnek uwielbiam! Daje praktycznie do
wszystkiego (no, teraz nie, co ta ciaza robi z czlowieka :((( )
Margolka Sularczyk + Toto (~15.03.2002)
http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-24 19:29:25
Temat: Re: Czosnek> <k...@p...onet.pl> wrote:
> >ludzkosc sie dzieli na pol z roznych powodow. Jednym z
nich jest czosnek - albo
> >sie go kocha, albo nienawidzi... A Wy? Jadacie,
pozeracie, nie lubicie,
> >nienawidzicie?
> >A moze macie jakies interesujace przepisy na rzeczy z
duuuuza iloscia czosnku?
Uwwwielbiam!
prawdziwe requiem czosnkowe to Moooje tazatziki :))))
(Moooje = ilosc czosnku 'deczko' ;) zawyzona)
przewietrza skutecznie umysl :)
Castle
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-24 20:46:45
Temat: Re: Czosnek
Użytkownik <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:6f46.00000128.3bd5dea2@newsgate.onet.pl...
> Witam,
>
> ludzkosc sie dzieli na pol z roznych powodow. Jednym z nich jest czosnek -
albo
> sie go kocha, albo nienawidzi... A Wy? Jadacie, pozeracie, nie lubicie,
> nienawidzicie?
Hejeczka;-))))))))
Czosnek uwielbiam i dodaję prawie do wszystkiego... zajadamy się nim z mężem
non stop;-))) Większość sałatek jest z dużą ilością czosnku, hitem imprez
jest sałatka ziemniaczana, kiedyś podawałam przepis, jest śmieszcznie
prosta, a pyszna;-)
Sałatka ziemniaczana
Ugotowane ziemniaki pokroić w bardzo dużą kostkę, dodać dużo zieleniny
(szczypiorek, pietruszka), a następnie dodać majonez wymieszany z dużą
ilością czosnku, octu winnego (konieczny jest ocet winny), pieprzem i solą i
do lodówki, bo musi się "przegryźć"... można dodać ogórki kiszone;-)))
Do tej sałatki pyszny jest śledzik ;-))))
U Chińczyka zajadamy się kurczakiem z czosnkiem, ale przepisu jeszcze nie
opatentowałam. Może ktoś robił coś takiego???
Pozdrawiam czosnkowo,
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-25 06:41:09
Temat: Re: Czosnek
Użytkownik "Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl> napisał w
wiadomości news:9r74c8$496$1@news.tpi.pl...
> na razie wypowiadaja sie wielbiciele czosnku, po mnie tez nie nalezy
> spodziewac sie zdzbla ktyrtyki... czosnek uwielbiam! Daje praktycznie do
> wszystkiego (no, teraz nie, co ta ciaza robi z czlowieka
(
nie jesz czosnku bo odlubial Ci sie w ciazy czy dlatedo ze sie boisz?
Aga
> Margolka Sularczyk + Toto (~15.03.2002)
>
> http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-25 07:26:45
Temat: Re: Czosnekj...@l...com.pl napisal(a) nam tak:
>Jak jecie czosnek, to siedźcie tego dnia i najlepiej też na
>drugi dzień w domu...
mammmmo, musialabym sie zamknac w domu na stale ;OOOO
o nie!
walczaca o niereglamentowany dostep do czosnku i zewnetrza!!!!
oshin
http://szanty.art.pl/~bydnorz
kliknij i nakarm glodne dzieci! http://www.pajacyk.pl
--
Miguel de Cervantes Saavedra
Miedzy kobiecym "TAK" i "NIE" zaledwie koniec igly zmiescic sie moze.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-25 08:08:48
Temat: Re: Czosnek"Bożena" napisala:
> Oj, Madziu, pamietam. Pamietam takze, jak sie liczylo, ile to jajek miala
> kura. Pamietam, jak babcia pokazywala i tlumaczyla, ze to serce, a to
> zoladek, a nie odwrotnie :o)) Wszystko pamietam :o)
W czasach kartkowych w PGR, gdzie jeździłam kono, można było czasem
kupić kury bez kartek. No i z pierwszą taką kurą udał mi się zabawny występ.
Wszystko szło zgodnie z instrukcją aż do momentu żołądka - do tej pory
widywałam tylko żoładki przekrojone. No i z tym czymś w łapie zadzwoniłam
do sąsiadki ( ok. 23.30) i zapytałam, co to jest. "Kurzy żoładek"
odpowiedziała
gwałtownie obudzona sąsiadka ze zdumieniem. Nastepnego dnia
moja mama zapytała, czy przypadkiem nie chce jajek, bo Krystyna
przynosi od koni... Biedna sąsiadka uznała nas obie za wariatki :-)
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-25 08:29:18
Temat: Re: Czosnek<k...@p...onet.pl> wrote in message
> A moze macie jakies interesujace przepisy na rzeczy z duuuuza iloscia
czosnku?
Tak, składającą się prawie wyłącznie z czosnku pastę. Do smarowania
na pieczywie, smarowania mięs, wszelkie inne dowolne zastosowania
dopuszczalne.
Pozbawić główki czosnku prawie całej warstwy łupinek, pozostawić tylko
tyle, żeby ząbki się nie odrywały. Od góry, pomiędzy ząbki, wpakować
tyle masła ile wejdzie. Zawinąć szczelnie w folię aluminiową i piec przez
(to muszę sprawdzić, na razie napiszę z głowy) 20 min. w piekarniku.
Uzyskuje się zapakowane w łupinki ząbki czosnku, które można wyciskać
jak z tubki, jest to miękka i smarowalna masa. Polecam!
--
Pozdrawiam
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-25 10:18:54
Temat: RE: CzosnekFrom: Anka P.
> > ludzkosc sie dzieli na pol z roznych powodow. Jednym z nich jest
> czosnek - albo
> > sie go kocha, albo nienawidzi... A Wy? Jadacie, pozeracie, nie
> lubicie,
> > nienawidzicie?
> >
>
> uwielbiam czosnek , na szczescie moj maz tez
Acha !! Właśnie wczoraj otworzyłam słoiczek czosnku marnowanego, jaki
zrobiłam jakieś trzy miesiące temu i nie wiem czemu jeszcze nie
zjadłam. Wyszedł znakomity i wyobrażam go sobie świetnie jako dodatek
do sałatek, mięs i wędlin.
A było to tak:
12 dorodnych główek czosnku
1,5 szklanki octu (tego słabszego, ile on tam ma, 6% ?)
łyżka suszonego estragonu
łyżeczka ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
Ocet zagotowałam z ziołami, wrzucałam partiami obrane ząbki czosnku i
gotowałam 3 minuty. Potem do słoiczków (wyszły 4 małe, takie po
koncentracie pomidorowym) i zalewałam gorącą zalewą. Pycha.
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-25 10:25:48
Temat: Re: CzosnekNie "odlubial sie" ale cierpie straszliwe katusze zoladkowe... buuuuu...
Margolka Sularczyk + Toto (~15.03.2002)
http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |