« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-28 06:02:33
Temat: Czosnek marynowanyWitam wszystkich i pozdrawiam. Prosze o przepis na czosnek marynowany na
ostro. Mam nadzieję że znajdzie sie ktoś tak uprzejmy by podzielić się ze
mną swą "ostrą tajemnicą" dziękuję i pozdrawiam T.DZ.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-08-29 05:41:23
Temat: Re: Czosnek marynowany
Użytkownik "fangorn" <f...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cgp7lv$8u4$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
> Witam wszystkich i pozdrawiam. Prosze o przepis na czosnek marynowany na
> ostro. Mam nadzieję że znajdzie sie ktoś tak uprzejmy by podzielić się ze
> mną swą "ostrą tajemnicą" dziękuję i pozdrawiam T.DZ.
30 dag czosnku, po 3/4 szklanki octu winnego i wody, 2 łyżeczki cukru,
kilka ziaren ziela angielskiego, po szczypcie ziaren kolendry i gorczycy, 2
łyżki oleju
Sposób przyrządzania
Ząbki czosnku obrać i umyć. Zagotować wodę z octem i przyprawami, włożyć
czosnek i gotować 3-5 minut (w zależności od wielkości ząbków). Przełożyć
marynatę do małych (0,2 l) słoików typu twist, wlać łyżeczkę oleju i
zakręcić. Pasteryzować 20 min.
Albo z ziolami Składniki:
10 ząbków czosnku, suche zioła (tymianek lub oregano), olej słonecznikowy, 1
mały słoiczek
Autor: Zosia Winawer
Sposób przyrz dzania: Piekarnik nagrzewamy do 120°C. 1/4 szklanki oleju
mieszamy z ziołami. Czosnek obsmażamy na złoto na oleju, przekładamy do
słoiczka, zalewamy olejem z ziołami, solimy i wstawiamy na 30 minut do
piekarnika. Podajemy jako małą przekąskę.
Znalezione dzieki google
Pozdrawiam
juras
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-29 09:33:55
Temat: Re: Czosnek marynowany
> Sposób przyrz dzania: Piekarnik nagrzewamy do 120°C. 1/4 szklanki oleju
> mieszamy z ziołami. Czosnek obsmażamy na złoto na oleju, przekładamy do
> słoiczka, zalewamy olejem z ziołami, solimy i wstawiamy na 30 minut do
> piekarnika.
sloiczek nie peknie w nagzanym piekarniku?????
ja znalzlam super pomysl na pasteryzacje i chetnie sie nim podziele
do zimnego piekarnika wstawia sie sloiczki z przetworami na blache
wypelnione woda ( w przepisie bylo 0,5 l wody- ale ja daje wiecej)
i na 120 stopnich piecze sie to 0,5 godz od zabulgotania zawartosci sloikow.
Jesli piekarnik ma termoobieg to z termoobiegiem trzeba to robic.
Dla mnie fantstyczna sprawa i duzo prostrza niz pasteryzacja w garnkach z
woda........
pzdr
Ktosk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |