Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czosnek marynowany

Grupy

Szukaj w grupach

 

Czosnek marynowany

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-08-28 06:02:33

Temat: Czosnek marynowany
Od: "fangorn" <f...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich i pozdrawiam. Prosze o przepis na czosnek marynowany na
ostro. Mam nadzieję że znajdzie sie ktoś tak uprzejmy by podzielić się ze
mną swą "ostrą tajemnicą" dziękuję i pozdrawiam T.DZ.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-08-29 05:41:23

Temat: Re: Czosnek marynowany
Od: "juras" <j...@m...ru> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "fangorn" <f...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cgp7lv$8u4$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
> Witam wszystkich i pozdrawiam. Prosze o przepis na czosnek marynowany na
> ostro. Mam nadzieję że znajdzie sie ktoś tak uprzejmy by podzielić się ze
> mną swą "ostrą tajemnicą" dziękuję i pozdrawiam T.DZ.


30 dag czosnku, po 3/4 szklanki octu winnego i wody, 2 łyżeczki cukru,
kilka ziaren ziela angielskiego, po szczypcie ziaren kolendry i gorczycy, 2
łyżki oleju

Sposób przyrządzania
Ząbki czosnku obrać i umyć. Zagotować wodę z octem i przyprawami, włożyć
czosnek i gotować 3-5 minut (w zależności od wielkości ząbków). Przełożyć
marynatę do małych (0,2 l) słoików typu twist, wlać łyżeczkę oleju i
zakręcić. Pasteryzować 20 min.
Albo z ziolami Składniki:
10 ząbków czosnku, suche zioła (tymianek lub oregano), olej słonecznikowy, 1
mały słoiczek
Autor: Zosia Winawer
Sposób przyrz dzania: Piekarnik nagrzewamy do 120°C. 1/4 szklanki oleju
mieszamy z ziołami. Czosnek obsmażamy na złoto na oleju, przekładamy do
słoiczka, zalewamy olejem z ziołami, solimy i wstawiamy na 30 minut do
piekarnika. Podajemy jako małą przekąskę.
Znalezione dzieki google
Pozdrawiam
juras



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-29 09:33:55

Temat: Re: Czosnek marynowany
Od: "ktosia" <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora




> Sposób przyrz dzania: Piekarnik nagrzewamy do 120°C. 1/4 szklanki oleju
> mieszamy z ziołami. Czosnek obsmażamy na złoto na oleju, przekładamy do
> słoiczka, zalewamy olejem z ziołami, solimy i wstawiamy na 30 minut do
> piekarnika.

sloiczek nie peknie w nagzanym piekarniku?????

ja znalzlam super pomysl na pasteryzacje i chetnie sie nim podziele
do zimnego piekarnika wstawia sie sloiczki z przetworami na blache
wypelnione woda ( w przepisie bylo 0,5 l wody- ale ja daje wiecej)
i na 120 stopnich piecze sie to 0,5 godz od zabulgotania zawartosci sloikow.
Jesli piekarnik ma termoobieg to z termoobiegiem trzeba to robic.
Dla mnie fantstyczna sprawa i duzo prostrza niz pasteryzacja w garnkach z
woda........
pzdr
Ktosk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

maryntatki
polewa do ciasta z serkiem homo- szukam
co z winogron?
(tort) pytanie o krem - dosc wazne i pilne
Wyposażenie kawiarni - sprzedam

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »