« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-10-04 10:17:27
Temat: Czym nafaszerować cukinię?Zostało mi od wczoraj trochę sosu do spaghetti, poza tym mam prawdziwy
wiejski biały ser. Czy da się to jakoś połączyć i nafaszerować tym
cukinię? Może jakieś inne pomysły z cukinii i powyższych składników na
dzisiejszy obiad?
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-10-04 10:29:27
Temat: Re: Czym nafaszerować cukinię?
> Zostało mi od wczoraj trochę sosu do spaghetti, poza tym mam prawdziwy
> wiejski biały ser. Czy da się to jakoś połączyć i nafaszerować tym
> cukinię? Może jakieś inne pomysły z cukinii i powyższych składników na
> dzisiejszy obiad?
>
> Pozdrawiam
> Ewa
Mozna zrobic placuszki z cukini z sosem:
Zetrzeć cukinie na tarce (duże oczka), posypać solą, odstawić na jakiś czas,
odcinąć wodę.
Przygotować ciasto:
- 3jaja,
-300g mąki,
-1,5 szkl. mleka,
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 pęczek dymki,
- 1 pęczek koperku,
- 1 por (biała część),
- 1 łyzka sosu sojowego,
- sól, pieprz, czosnek granulowany (jeśli ktoś lubi).
Przygotować ciasto, dymkę/koperek,por pokroić, dodać startą cukinię,
wszystko razem wymieszać.
Piec na oleju placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem.
Bardzo fajne delikatne placuszki, moje dzieci się tym zajadają :-)
Smacznego
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-10-04 10:32:15
Temat: Re: Czym nafaszerować cukinię?
>
> Zetrzeć cukinie na tarce (duże oczka), posypać solą, odstawić na jakiś
czas,
> odcinąć wodę.
odcinąć wodę= odcisnąć wodę (tak to jest jak się człowiek śpieszy :-) )
Pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-10-04 10:52:03
Temat: Re: Czym nafaszerować cukinię?MONI|<A <moni| pisze:
> odcinąć wodę= odcisnąć wodę (tak to jest jak się człowiek śpieszy :-) )
Skapowałam, nie przejmuj się ;-).
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-10-04 11:15:11
Temat: Re: Czym nafaszerować cukinię?MONI|<A <moni| pisze:
> Zetrzeć cukinie na tarce (duże oczka), posypać solą, odstawić na jakiś czas,
Cukinię obierasz, wydrążasz, czy ścierasz jak leci?
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-10-04 11:43:09
Temat: Re: Czym nafaszerować cukinię?
> > Zetrzeć cukinie na tarce (duże oczka), posypać solą, odstawić na jakiś
czas,
>
> Cukinię obierasz, wydrążasz, czy ścierasz jak leci?
>
obieram i wydrążam, ale pewnie mozna tego nie robić i też będzie dobrze
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-10-07 14:57:08
Temat: Re: Czym nafaszerować cukinię?medea pisze:
> Zostało mi od wczoraj trochę sosu do spaghetti, poza tym mam prawdziwy
> wiejski biały ser. Czy da się to jakoś połączyć i nafaszerować tym
> cukinię? Może jakieś inne pomysły z cukinii i powyższych składników na
> dzisiejszy obiad?
>
> Pozdrawiam
> Ewa
moja to faszeruje mielonym miesem z indyka, na wierzchu ser i do piekarnika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |