From: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <fe2et9$h4b$1@nemesis.news.tpi.pl>
Subject: Re: Czym nafaszerować cukinię?
Date: Thu, 4 Oct 2007 12:29:27 +0200
Lines: 34
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1807
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1807
NNTP-Posting-Host: 213.158.197.87
Message-ID: <4...@n...home.net.pl>
X-Trace: news.home.net.pl 1191493663 213.158.197.87 (4 Oct 2007 12:27:43 +0200)
Organization: home.pl news server
X-Authenticated-User: KOPLAN
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.home.net
.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:303175
Ukryj nagłówki
> Zostało mi od wczoraj trochę sosu do spaghetti, poza tym mam prawdziwy
> wiejski biały ser. Czy da się to jakoś połączyć i nafaszerować tym
> cukinię? Może jakieś inne pomysły z cukinii i powyższych składników na
> dzisiejszy obiad?
>
> Pozdrawiam
> Ewa
Mozna zrobic placuszki z cukini z sosem:
Zetrzeć cukinie na tarce (duże oczka), posypać solą, odstawić na jakiś czas,
odcinąć wodę.
Przygotować ciasto:
- 3jaja,
-300g mąki,
-1,5 szkl. mleka,
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 pęczek dymki,
- 1 pęczek koperku,
- 1 por (biała część),
- 1 łyzka sosu sojowego,
- sól, pieprz, czosnek granulowany (jeśli ktoś lubi).
Przygotować ciasto, dymkę/koperek,por pokroić, dodać startą cukinię,
wszystko razem wymieszać.
Piec na oleju placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem.
Bardzo fajne delikatne placuszki, moje dzieci się tym zajadają :-)
Smacznego
Monika
|