Data: 2007-10-04 10:29:27
Temat: Re: Czym nafaszerować cukinię?
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Zostało mi od wczoraj trochę sosu do spaghetti, poza tym mam prawdziwy
> wiejski biały ser. Czy da się to jakoś połączyć i nafaszerować tym
> cukinię? Może jakieś inne pomysły z cukinii i powyższych składników na
> dzisiejszy obiad?
>
> Pozdrawiam
> Ewa
Mozna zrobic placuszki z cukini z sosem:
Zetrzeć cukinie na tarce (duże oczka), posypać solą, odstawić na jakiś czas,
odcinąć wodę.
Przygotować ciasto:
- 3jaja,
-300g mąki,
-1,5 szkl. mleka,
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 pęczek dymki,
- 1 pęczek koperku,
- 1 por (biała część),
- 1 łyzka sosu sojowego,
- sól, pieprz, czosnek granulowany (jeśli ktoś lubi).
Przygotować ciasto, dymkę/koperek,por pokroić, dodać startą cukinię,
wszystko razem wymieszać.
Piec na oleju placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem.
Bardzo fajne delikatne placuszki, moje dzieci się tym zajadają :-)
Smacznego
Monika
|