Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Domowy wyrob wedlin

Grupy

Szukaj w grupach

 

Domowy wyrob wedlin

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-20 13:51:12

Temat: Domowy wyrob wedlin
Od: kulinariusz <i...@x...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witamy wszystkich oto cytat z artyku?u w Wprost o naszej najowszej
ksiŕ*ce "Domowy wyrób zdrowych i smacznych w´dlin". Wszystkie inwormacje
na naszej internetowej stronie w dziale "Nasze ksiazki"

>>A* do wczoraj, bo wczoraj zauwa*y?em w ksi´garni monumentalne dzie?o o
godnie brzmiŕcym tytule "Domowy wyrób zdrowych i smacznych w´dlin
opracowany przez Stanis?awa Borowczaka na podstawie oryginalnych
polskich tradycyjnych przepisów. Do wykonania w ka*dym domu". Rzecz
ukaza?a si´ niedawno nak?adem krakowskiego wydawnictwa Ikon
(http://www.ikon.krakow.pl) i prezentuje si´ Ęwietnie pod ka*dym
wzgl´dem. Autor to mistrz w swym fachu, co czuje si´ ju* po lekturze
kilku zdaƒ. W dodatku pos?uguje si´ normalnym j´zykiem, a nie bran*owym
*argonem, i to j´zykiem nie pozbawionym wdzi´ku. Przy przepisie na wyrób
bia?ej kie?basy czytamy na przyk?ad: "Dlatego warto zmierzyç si´ z
wyzwaniem, jakim jest zrobienie kie?basy bia?ej w warunkach domowych.
Przepis na kie?bas´ bia?ŕ jest prosty jak zasady gry w pi?k´ no*nŕ, w
której chodzi przecie* tylko o to, aby pi?ka znalaz?a si´ w bramce
przeciwnika". Dzi´ki tej ksiŕ*ce mo*na si´ zmierzyç z wyzwaniem
w?asnor´cznego wykonania bekonów, kaszanek, dziesiŕtków rodzajów kie?bas
(równie* paprykowanej serbskiej), salcesonów, parówek, pasztetówek,
metek, salami, szynek, serdelków i mnóstwa innych wspania?oĘci.
Prowadzony za r´k´ przez pana Borowczaka b´d´ teraz kutrowa?, peklowa?,
nastrzykiwa?, masowa? i w´dzi?.<<
Cytat "Bikont do Mak?owicza, Mak?owicz do Bikonta - W p´tach kie?basy"
Tygodnik "Wprost", Nr 1058 (09 marca 2003)

Pozdrawiam red. Kulinariusz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ocet balsamiczny
Bosch MUM 4655
moulinex
[OT] moj pierwszy krok ku slawie :)
Biszkopt jak????

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »