Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: Beazuku <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Eklery-pytanie o wyciskanie
Date: Sat, 15 Mar 2003 19:07:54 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 33
Sender: b...@p...onet.pl@dial-2931.zgora.dialog.net.pl
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: dial-2931.zgora.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1047751685 16 62.87.232.115 (15 Mar 2003 18:08:05 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 15 Mar 2003 18:08:05 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.7 [pl] (Win98; I)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:149410
Ukryj nagłówki
CZESC!
Ostatnio pytalam o foremki do mufinek, ktore wyszly mi raczej malo
mufinkowate "wcale nie wylazly z foremki", a dodatkowo zamiast 8 wyszlo
mi 16 i zostalo ciasta na nastepne 16. Z tego ciasta zrobilam placek z
serem i i tez sie zjadlo.
Dzis natomiast podjelam ryzyko zrobienia eklerow. Nie przypuszczalam
ze ciasto bez srodkow spulchniajacych moze tak urosnac ...no i coz ...
zrobil mi sie prawie jeden wielki ekler na cala blache, ale to akurat
nie problem, tylko bede wiedziala na przyszly raz.
Pytanie mam znowu ze strony bardziej technicznej.
Czym wyciskacie (a moze tylko nakladacie?) takie elkery lub ptysie.
Ja kupilam jakas taka szpryce ...rekawek z koncowkami wymiennymi, ale
przy wyciskaniu tych eklerow ...hehe cala sie umazalam...a
potrzebowalabym silnego mezczyzny aby sie tak nie nameczyc.
Byc moze szpryca ta bedzie swietna do dekorowania ciast kremami
natomiast zdecydowanie nie zdala egzaminu przy eklerach.
Jak wy to robicie ???
Pozdrawiam. Beazuku
--
----------------------------------------------------
---------------
B...@p...onet.pl
http://www.republika.pl/beazuku
GG 5470466
"Aby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w drogę"
|