Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.astercity.net!n
ot-for-mail
From: "RP" <r...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Gofry - tylko nie bijcie ;-)
Date: Tue, 26 Aug 2003 14:33:58 +0200
Organization: Aster City Net
Lines: 31
Message-ID: <bifjst$cqv$1@foka.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.76.48.12
X-Trace: foka.acn.pl 1061901021 13151 212.76.48.12 (26 Aug 2003 12:30:21 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...net
NNTP-Posting-Date: Tue, 26 Aug 2003 12:30:21 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...net
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4910.0300
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-Server-Info: http://www.astercity.net/news/
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:171274
Ukryj nagłówki
wiem, wiem - przepisy sa w archiwum - ale ja mam bardziej przyziemny
problem - otoz w "podstawowym" grupowym przepisie:
"4 jaja , 1kostka margaryny i 1 szklanka cukru, 1 szklanka
mleka, 1 szklanka wody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, mąki tyle
aby było ciasto płynne, cukier waniliowy."
jest taki zapis:
"rozpuszczamy w garnku wysokim margarynę i cukier"
jako, ze z gotowania to najlepiej wychodzi mi gotowanie wody ;-))) - pytanko
zapewne dla wiekszosci z Was smieszne - "rozpuszczamy" - tzn. mam utrzec
margaryne z cukrem - czy tez postawic garnek na gazie i podgrzac az
margaryna i cukier sie calkowicie rozpuszcza ??? (i czy pozniej czekac jak
to przestygnie ?? - czy mam to porzadnie podgrzac - czy czekac tylko jak sie
margaryna rozpusci ?? - co z tym nieszczesnym cukrem - czy ma byc calkowicie
rozpuszczony - jesli tak - to chyba to musze calkiem mocno podgrzac garnek
??)
sorki za tak banalne pytanie - ale chcialbym wreszcie odpalic gofrownice i
sprobowac wypiekow wlasnej produkcji
pozdrawiam,
RP
|