| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-18 11:05:32
Temat: Gruby spód do pizzyCzy ktoś mógłby mi pomóc????
Od dawien dawna poszukuje przepisu na spód do pizzy, który byłby tak samo
pyszny (oczywiście spód, nie przepis) jak ten, który można zjeść w PizzaHut
(mam na myśli "gruby" spód).
Dzięki
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-18 11:15:29
Temat: Re: Gruby spód do pizzyagolebiowska <a...@p...onet.pl> napisał(a):
> Czy ktoś mógłby mi pomóc????
> Od dawien dawna poszukuje przepisu na spód do pizzy, który byłby tak samo
> pyszny (oczywiście spód, nie przepis) jak ten, który można zjeść w PizzaHut
> (mam na myśli "gruby" spód).
Kochaaana!
A jak smakuje ten spód [nie lubie okropnie pizzy, tym bardziej w takich
szemranych miejscach jak PizzaHut]?
Mam bowiem kilka pomysłów na rózne ciasta do pizzy, ale nie wiem co Cię
interesuje, bo nie wiem jak smakuje ten spód, o który Ci chodzi.
Mogłabyc dokładniej to opisać?
pozdr,
grzesio
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-18 11:20:21
Temat: Re: Gruby spód do pizzyUżytkownik Extra Virgine <e...@N...poczta.gazeta.pl> w wiadomości
do grup dyskusyjnych napisał:
> nie wiem jak smakuje ten spód, o który Ci chodzi.
> Mogłabyc dokładniej to opisać?
Opisac to chyba trudno, ale gdybys mogl sprobowac (ten z szemranej PizzaHut),
to zaraz bys wiedzial o co chodzi ;-)
Poswiecisz sie dla dobra nauki (a raczej kuchni)? ;-)
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-18 11:31:27
Temat: Re: Gruby spód do pizzyLilla <l...@f...krasnik.pl> napisał(a):
> Opisac to chyba trudno, ale gdybys mogl sprobowac (ten z szemranej
PizzaHut),
> to zaraz bys wiedzial o co chodzi ;-)
> Poswiecisz sie dla dobra nauki (a raczej kuchni)? ;-)
Droga Lillo!
Ja naukę mam za nic.
Ja to: liryka i ckliwa dynamika.
Poświęcenie, no cóż ważna rzecz. Ale wolę święcić jajka.
Kuchnia zaś, kuchnia to miejsce magiczne, co to w niego moim zdaniem
przenosić ni kszty nie trza takich szemranych klimatów.
hołgh
pozdr,
grzesio
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-18 11:48:22
Temat: Re: Gruby spód do pizzy> Mam bowiem kilka pomysłów na rózne ciasta do pizzy, ale nie wiem co
Cię
> interesuje, bo nie wiem jak smakuje ten spód, o który Ci chodzi.
> Mogłabyc dokładniej to opisać?
No to może znasz na przepis na spód do pizzy, którą serwowano w latach
70 w Burgas (Bułgaria) kilkadziesiąt metrów od dworca w zaułku.
;-))))
A teraz opis wyglądu spodu (dla ułatwienia opisu - pieczony w foremce
o średnicy ok 30 cm wys.2.5cm z karbowanymi brzegami - Ciasto grubości
ok 2 cm o konsystencji dobrej bułki (dzisiaj już takich nie ma) cały
brzeg (ok 2cm nad foremką szerokości 2cm) chrupiący. W smaku - tego
się nie da opisać powiedzieć tylko można, że jadąc "tam" człowiek był
w stanie zjeść 3/4 pizzy wracając "z" 2.
Pozdrawiam
Qwax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-18 22:33:47
Temat: Re: Gruby spód do pizzy
agolebiowska wrote:
> Czy ktoś mógłby mi pomóc????
> Od dawien dawna poszukuje przepisu na spód do pizzy, który byłby tak samo
> pyszny (oczywiście spód, nie przepis) jak ten, który można zjeść w PizzaHut
> (mam na myśli "gruby" spód).
> Dzięki
> Ola
Mozesz sprobowac to:
http://tgcmagazine.com/recipes/html/209.shtml
bardzo mi smakowalo ale jest troche inne niz w "kapeluszu" ,byc moze
dla tego ze inaczej przyprawiane ale "spod" wyszedl pycha.
pozdr.
marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |