Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ile zaczynu?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ile zaczynu?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 123


« poprzedni wątek następny wątek »

31. Data: 2012-02-11 21:27:35

Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 11 Feb 2012 16:32:17 +0100, krys napisał(a):

> (...)
> No właśnie. Mój aktualnie karmiony z braku laku mąka 750, zamiast 200, ale
> daje radę.

A ja na zaczyn kupuję mąkę żurkową.
--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


32. Data: 2012-02-11 21:28:16

Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 11 Feb 2012 20:47:07 +0100, Paulinka napisał(a):

> medea pisze:
>> Daję nowy wątek, bo tam to pewnie nikt już nie trafi.
>>
>> Ile mam dać tego zaczynu do chleba? Połowę ilości mąki?
>>
>> No i nie wiem, czy dobrze mi się zaczyn udał, zapach ma taki, jakby coś
>> sfermentowało. Kiedyś kisiłam mąkę na żur i chyba zapach był inny.
>
> Chciałam dzisiaj w Tesco mąkę zakupić i ni ma :(
> Musze się wybrać chyba w jakieś bardziej ekskluzywne miejsce.

Zurkowa jest. bardzo dobra na zaczyn.
--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


33. Data: 2012-02-11 21:29:49

Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-02-11 22:21, Paulinka pisze:
> medea pisze:
>> W dniu 2012-02-11 21:27, Paulinka pisze:
>>> Pierwszy hipermarket we Wrocławiu Hit został przemianowany na
>>> Kauflanda.
>>
>> No coś Ty? A nie w Tesco czasem (to na Długiej)? Czy to już Kaufland
>> teraz jest?
>
> Pierwszy był Hit (na Długiej).

No właśnie. I to jest teraz Tesco, a nie Kaufland. Czy już Kaufland?

> Wrocławski szok i orgazm zakupowy.

Pamiętam. Ale tak naprawdę pierwszy orgazm zakupowy to było Marino.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


34. Data: 2012-02-11 21:35:39

Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: Qrczak <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2012-02-11 22:29, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2012-02-11 22:21, Paulinka pisze:
>> medea pisze:
>>> W dniu 2012-02-11 21:27, Paulinka pisze:
>>>> Pierwszy hipermarket we Wrocławiu Hit został przemianowany na
>>>> Kauflanda.
>>>
>>> No coś Ty? A nie w Tesco czasem (to na Długiej)? Czy to już Kaufland
>>> teraz jest?
>>
>> Pierwszy był Hit (na Długiej).
>
> No właśnie. I to jest teraz Tesco, a nie Kaufland. Czy już Kaufland?
>
>> Wrocławski szok i orgazm zakupowy.
>
> Pamiętam. Ale tak naprawdę pierwszy orgazm zakupowy to było Marino.

U mnie? Carefour.

Qra
--
miało się kiedyś te orgazmy, ech

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


35. Data: 2012-02-11 21:38:59

Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-02-11 22:35, Qrczak pisze:
> Dnia 2012-02-11 22:29, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>> W dniu 2012-02-11 22:21, Paulinka pisze:
>>> medea pisze:
>>>> W dniu 2012-02-11 21:27, Paulinka pisze:
>>>>> Pierwszy hipermarket we Wrocławiu Hit został przemianowany na
>>>>> Kauflanda.
>>>>
>>>> No coś Ty? A nie w Tesco czasem (to na Długiej)? Czy to już Kaufland
>>>> teraz jest?
>>>
>>> Pierwszy był Hit (na Długiej).
>>
>> No właśnie. I to jest teraz Tesco, a nie Kaufland. Czy już Kaufland?
>>
>>> Wrocławski szok i orgazm zakupowy.
>>
>> Pamiętam. Ale tak naprawdę pierwszy orgazm zakupowy to było Marino.
>
> U mnie? Carefour.
>
> Qra
> --
> miało się kiedyś te orgazmy, ech

A teraz to zwykła pańszczyzna...

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


36. Data: 2012-02-12 08:39:31

Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Qrczak wrote:

>>
>> A to ja mam inne warunki. BTW nie masz wrażenia, że tą porą chleb
>> potrzebuje zdecydowanie wiecej czasu, żeby wyrosnąć?
>
> Na pewno częściej klapie. I to w warunkach zbliżonych do naturalnych
> jest normalne. Tyle że naprawdę pisałam o własnych okołobetonowych
> doświadczeniach w tym zakresie, gdzie zimą jest ciepło a latem dość zimno.

No ja zdecydowanie mam odwrotnie;-) Latem ciepło - zimą niekoniecznie;-).
>
>>
>> No właśnie. Mój aktualnie karmiony z braku laku mąka 750, zamiast 200,
>> ale daje radę.
>
> A pewnie że 720 uciągnie, a tę 2000 daję rzadziej i w niewielkich
> ilościach do zaczynu, częściej na niej chleb już wypiekam.

To tez mam odwrotnie - wolę zaczyn karmić 2000, jest gęsty, i idzie jak
burza. A chleba bardziej razowego nie lubią, wiec pieke "biały".


--
Pozdrawiam
J.

www.kontestacja.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


37. Data: 2012-02-12 08:42:30

Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ikselka wrote:

> Dnia Sat, 11 Feb 2012 16:32:17 +0100, krys napisał(a):
>
>> (...)
>> No właśnie. Mój aktualnie karmiony z braku laku mąka 750, zamiast 200,
>> ale daje radę.
>
> A ja na zaczyn kupuję mąkę żurkową.

Robiłam z różnych, z żurkowej też, ale najbardziej mi pasuje pełnoziarnista.
Tylko akurat mam chwilowo za daleko do Auchana...

--
Pozdrawiam
J.

www.kontestacja.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


38. Data: 2012-02-12 13:04:25

Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: Qrczak <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2012-02-12 09:39, niebożę krys wylazło do ludzi i marudzi:
> Qrczak wrote:
>
>>> A to ja mam inne warunki. BTW nie masz wrażenia, że tą porą chleb
>>> potrzebuje zdecydowanie wiecej czasu, żeby wyrosnąć?
>>
>> Na pewno częściej klapie. I to w warunkach zbliżonych do naturalnych
>> jest normalne. Tyle że naprawdę pisałam o własnych okołobetonowych
>> doświadczeniach w tym zakresie, gdzie zimą jest ciepło a latem dość zimno.
>
> No ja zdecydowanie mam odwrotnie;-) Latem ciepło - zimą niekoniecznie;-).
>
>>> No właśnie. Mój aktualnie karmiony z braku laku mąka 750, zamiast 200,
>>> ale daje radę.
>>
>> A pewnie że 720 uciągnie, a tę 2000 daję rzadziej i w niewielkich
>> ilościach do zaczynu, częściej na niej chleb już wypiekam.
>
> To tez mam odwrotnie - wolę zaczyn karmić 2000, jest gęsty, i idzie jak
> burza. A chleba bardziej razowego nie lubią, wiec pieke "biały".

Czyli podsumowując dla medei: jakby nie robić, zawsze wychodzi.

Qra
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


39. Data: 2012-02-12 20:17:16

Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-02-12 14:04, Qrczak pisze:
>
> Czyli podsumowując dla medei: jakby nie robić, zawsze wychodzi.

I z tą nieutrudzoną nadzieją ciągle dosypuję mąki, dolewam wody i czekam.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


40. Data: 2012-02-13 10:39:52

Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

medea wrote:

> W dniu 2012-02-12 14:04, Qrczak pisze:
>>
>> Czyli podsumowując dla medei: jakby nie robić, zawsze wychodzi.
>
> I z tą nieutrudzoną nadzieją ciągle dosypuję mąki, dolewam wody i czekam.

Chleb już robiłaś, czy dopiero zaczyn?
Bąbelkuje?

BTW Qra ma rację, chleb prawie wszystko wybaczy;-)

--
Pozdrawiam
J.

www.kontestacja.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ] . 5 ... 10 ... 13


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Warto wiedzieć
Robot do kuchni
Czy znacie jakąś dobrą przyprawę Curry
Gdzie można dostać mop do tłuszczu?
ile wydajecie na żywienie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »