« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-05 11:03:34
Temat: Indyk z brzoskwiniami i parmezanemChcialabym podzielic się z wami wynalazkiem ostatnich dni, ktory wyszedl
calkiem smacznie: Indyk nadziewany brzoskwiniami i parmezanem.
Piers indyka
Brzoskwinie (z puszki)
Parmezan
Przyprawa do indyka (Kamis)
Czerwona papryka
Brzoskwinie kroi sie w kostke i miesza z utartym parmezanem oraz przyprawą
do indyka. (proporcje dowolne, jak komu pasuje)
W indyku robi sie solidna dziure, wypycha ją brzoskwiniami z parmezanem i
zamyka (zaszywa). Pozostale brzoskwinie wrzuciłam do kamionki w której
zwykle piekę.
Sam pucek miesa posypalam z zewnątrz przyprawą do indyka i slodka papryką,
włożyłam do kamionki i podlałam wodą.
Po czym upiekłam w rękawie.
Wyszła pyszna pieczeń o ciekawym wyglądzie z rewelacyjnym sosem, w którym
smak brzoskwin przełamany jest delikatnym smakiem sera.
:-))))). Smaczniastego życzę. M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |