Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Indyk z brzoskwiniami i parmezanem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Indyk z brzoskwiniami i parmezanem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-05 11:03:34

Temat: Indyk z brzoskwiniami i parmezanem
Od: "Vilar" <V...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Chcialabym podzielic się z wami wynalazkiem ostatnich dni, ktory wyszedl
calkiem smacznie: Indyk nadziewany brzoskwiniami i parmezanem.

Piers indyka
Brzoskwinie (z puszki)
Parmezan
Przyprawa do indyka (Kamis)
Czerwona papryka

Brzoskwinie kroi sie w kostke i miesza z utartym parmezanem oraz przyprawą
do indyka. (proporcje dowolne, jak komu pasuje)

W indyku robi sie solidna dziure, wypycha ją brzoskwiniami z parmezanem i
zamyka (zaszywa). Pozostale brzoskwinie wrzuciłam do kamionki w której
zwykle piekę.

Sam pucek miesa posypalam z zewnątrz przyprawą do indyka i slodka papryką,
włożyłam do kamionki i podlałam wodą.

Po czym upiekłam w rękawie.

Wyszła pyszna pieczeń o ciekawym wyglądzie z rewelacyjnym sosem, w którym
smak brzoskwin przełamany jest delikatnym smakiem sera.

:-))))). Smaczniastego życzę. M.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ktoś kiedyś pytał...
Prasówka
expres de Longhi kombi typ 260 a 260 CD ?
Wczoraj byly nalesniki [P]
Re: Vol-au-vent - jak to sie je ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »