| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-12 21:20:34
Temat: Indyk z groszkiem w sosie musztardowymINDYK Z GROSZKIEM W SOSIE MUSZTARDOWYM
Składniki dla 4 osób
40 dag piersi indyka
2 łyżki oleju
2 łyżki posiekanych małych cebulek
20 dag mrożonego groszku
200 ml białego wytrawnego wina
2 łyżki śmietany
1 łyżka musztardy estragonowej
? pęczka natki pietruszki
sól, biały pieprz
1) Mięso opłukać osuszyć pokroić na paseczki oprószyć solą i pieprzem. Natkę
umyć pokroić.
2) W rondlu rozgrzać olej po czym podsmażyć na nim ze wszystkich stron
kawałki mięsa. Dodać cebulę i przelany gorącą wodą groszek mieszając smażyć
na silnym ogniu przez 5 minut. Zalać winem przykryć zmniejszyć ogień i dusić
kolejne 5 minut.
3) Następnie dodać śmietanę zagotować zdjąć z ognia. Dołożyć musztardę
wymieszać nie stawiając już na gazie. Potrawę podawać na gorąco posypaną
natką pietruszki.
Informacja o produkcie
Kalorie Zawartość tłuszczu
900 razem - dla 4 osób225 kcal - 1 porcja Mała
Źródło wit. A, C i wit. z grupy B.
Czas 50 min.
Smacznego
Aguś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-12 21:38:54
Temat: Re: Indyk z groszkiem w sosie musztardowymsorry
? = 1/2 pęczka natki pietruszki
Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b2ee04$6de$1@news.onet.pl...
> INDYK Z GROSZKIEM W SOSIE MUSZTARDOWYM
> Składniki dla 4 osób
> 40 dag piersi indyka
> 2 łyżki oleju
> 2 łyżki posiekanych małych cebulek
> 20 dag mrożonego groszku
> 200 ml białego wytrawnego wina
> 2 łyżki śmietany
> 1 łyżka musztardy estragonowej
> ? pęczka natki pietruszki
> sól, biały pieprz
> 1) Mięso opłukać osuszyć pokroić na paseczki oprószyć solą i pieprzem.
Natkę
> umyć pokroić.
> 2) W rondlu rozgrzać olej po czym podsmażyć na nim ze wszystkich stron
> kawałki mięsa. Dodać cebulę i przelany gorącą wodą groszek mieszając
smażyć
> na silnym ogniu przez 5 minut. Zalać winem przykryć zmniejszyć ogień i
dusić
> kolejne 5 minut.
> 3) Następnie dodać śmietanę zagotować zdjąć z ognia. Dołożyć musztardę
> wymieszać nie stawiając już na gazie. Potrawę podawać na gorąco posypaną
> natką pietruszki.
> Informacja o produkcie
> Kalorie Zawartość tłuszczu
> 900 razem - dla 4 osób225 kcal - 1 porcja Mała
> Źródło wit. A, C i wit. z grupy B.
> Czas 50 min.
>
> Smacznego
>
> Aguś
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |