Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "szama" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Indyk z groszkiem w sosie musztardowym
Date: Wed, 12 Feb 2003 22:38:54 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 41
Sender: s...@p...onet.pl@n13.satfilm.net.pl
Message-ID: <b2ef2e$90i$1@news.onet.pl>
References: <b2ee04$6de$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: n13.satfilm.net.pl
X-Trace: news.onet.pl 1045086094 9234 195.136.107.237 (12 Feb 2003 21:41:34 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 12 Feb 2003 21:41:34 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:146211
Ukryj nagłówki
sorry
? = 1/2 pęczka natki pietruszki
Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b2ee04$6de$1@news.onet.pl...
> INDYK Z GROSZKIEM W SOSIE MUSZTARDOWYM
> Składniki dla 4 osób
> 40 dag piersi indyka
> 2 łyżki oleju
> 2 łyżki posiekanych małych cebulek
> 20 dag mrożonego groszku
> 200 ml białego wytrawnego wina
> 2 łyżki śmietany
> 1 łyżka musztardy estragonowej
> ? pęczka natki pietruszki
> sól, biały pieprz
> 1) Mięso opłukać osuszyć pokroić na paseczki oprószyć solą i pieprzem.
Natkę
> umyć pokroić.
> 2) W rondlu rozgrzać olej po czym podsmażyć na nim ze wszystkich stron
> kawałki mięsa. Dodać cebulę i przelany gorącą wodą groszek mieszając
smażyć
> na silnym ogniu przez 5 minut. Zalać winem przykryć zmniejszyć ogień i
dusić
> kolejne 5 minut.
> 3) Następnie dodać śmietanę zagotować zdjąć z ognia. Dołożyć musztardę
> wymieszać nie stawiając już na gazie. Potrawę podawać na gorąco posypaną
> natką pietruszki.
> Informacja o produkcie
> Kalorie Zawartość tłuszczu
> 900 razem - dla 4 osób225 kcal - 1 porcja Mała
> Źródło wit. A, C i wit. z grupy B.
> Czas 50 min.
>
> Smacznego
>
> Aguś
>
>
|