Data: 2003-02-12 21:20:34
Temat: Indyk z groszkiem w sosie musztardowym
Od: "szama" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
INDYK Z GROSZKIEM W SOSIE MUSZTARDOWYM
Składniki dla 4 osób
40 dag piersi indyka
2 łyżki oleju
2 łyżki posiekanych małych cebulek
20 dag mrożonego groszku
200 ml białego wytrawnego wina
2 łyżki śmietany
1 łyżka musztardy estragonowej
? pęczka natki pietruszki
sól, biały pieprz
1) Mięso opłukać osuszyć pokroić na paseczki oprószyć solą i pieprzem. Natkę
umyć pokroić.
2) W rondlu rozgrzać olej po czym podsmażyć na nim ze wszystkich stron
kawałki mięsa. Dodać cebulę i przelany gorącą wodą groszek mieszając smażyć
na silnym ogniu przez 5 minut. Zalać winem przykryć zmniejszyć ogień i dusić
kolejne 5 minut.
3) Następnie dodać śmietanę zagotować zdjąć z ognia. Dołożyć musztardę
wymieszać nie stawiając już na gazie. Potrawę podawać na gorąco posypaną
natką pietruszki.
Informacja o produkcie
Kalorie Zawartość tłuszczu
900 razem - dla 4 osób225 kcal - 1 porcja Mała
Źródło wit. A, C i wit. z grupy B.
Czas 50 min.
Smacznego
Aguś
|