« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2010-03-25 05:26:30
Temat: Re: Jak długo peklować przed wędzeniemWczoraj wieczorem dla zmniejszenia ryzyka część z tego co peklowałem (pierś
z indyka) opłukałem i zrobiłem z niej ragout. Nawet fajnie wyszło.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2010-03-25 05:39:18
Temat: Re: Jak długo peklować przed wędzeniem
"Mateusz Piąty" <...@...pl> wrote in message
news:1catk5gmtjwxz.oyd8jfl2772l.dlg@40tude.net...
> Wczoraj wieczorem dla zmniejszenia ryzyka część z tego co peklowałem
> (pierś
> z indyka) opłukałem i zrobiłem z niej ragout. Nawet fajnie wyszło.
Porada na przyszłość - polskie wędliny były dlatego dobre, że wszelkie
prace z mięsem były wykonywane prawie natychmiast po ubiciu sztuki.
Zwierzęta (w tym ptaki) wychowane na naturalnej paszy, a więc mięso miało
swój smak, aromat i wygląd obrobione jeszcze świeże dawały wyrób najwyższej
jakości.
Mięso powinno dojrzeć do bezpośredniej konsumpcji około 48 godzin - ale
do innych wyrobów nie jest to konieczne, dojrzewanie odbywa się podczas
peklowania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |