« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-16 14:00:51
Temat: Jak tam z jajami???Nieodżałowanej pamięci major Saganowicz na studium wojskowym zwykł zaczynać
tak:
Słuchajta studenty. Bedę wykładać.
No to ja nie gorszy. Zorientowałem się, że tu z jajami nie najlepiej. Bylo
już szkolenie w kwestii jajek na twardo. Dzisiaj ciąg dalszy: jajecznica.
4 jaja kurze, 2 dkg prawdziwego, dobrego masła, 5 dkg wątróbki drobiowej,
2-3 łyżki białego wina, 2 dkg migdałów, sól, pieprz.
Pokrojoną w kostkę wątróbkę podsmażyć na maśle.
Jajka roztrzepać z przyprawami i winem, wlać do wątróbki, smazyć powoli by
równo się ścięły.
Jajecznicę poporcjować i posypać sparzonymi, obranymi ze skórki i startymi
migdałami.
Niekiedy zamiast migdałów stosuję włoskie orzechy. Też dobre.
I tyle szkolenia na dzisiaj :-))))
Pozdrawiam :-)
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-16 17:40:15
Temat: Re: Jak tam z jajami???
Użytkownik Janusz Czapski <j...@p...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a9hah1$971$...@n...tpi.pl...
<ciach>
Miejmy nadzieje, ze przynajmniej w Wojsku Polskim z jajami wszystko w
porzadku, takie niepewne czasy nastaly...;o))
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-16 19:05:24
Temat: Re: Jak tam z jajami???cze,
> Nieodżałowanej pamięci major Saganowicz na studium wojskowym zwykł
zaczynać
> tak:
> Słuchajta studenty. Bedę wykładać.
swieze jaja z grupy humor:
<cyt>
w porządnym towarzystwie, na przyjęciu trwa ożywiona konwersacja.
W pewnym momencie pada pytanie:
- a czy Państwo wiecie gdzie jest najgorętsze miejsce pod jajkami?
Panie spłonione odwracają wzrok, zrobiło się dziwnie cicho, więc pytający
szybko odpowiada
- na patelni drodzy Państwo, na patelni.
Wtem jeden z generałów mówi:
- ja w tym nie widzę ani sensu ani logiki. No któż by gołą dupą na patelnię
siadał!
</cyt>
pluton
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |