« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2009-10-08 12:38:33
Temat: Re: Jak zrobić zapiekankę taką jak na dworcu?"Grzesiacz" <g...@m...pl> wrote in message news:hakltu$1uq7$1@news.mm.pl...
Najlepsze było jedzenie przy wejściu na Bazar Różyckiego od strony
Ząbkowskiej - smażona kaszanka z duszoną cebulą i zawsze najświeższy chleb,
Porcje tez słuszne i dobre piwo po...
Komu to qrwy przeszkadzało?!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2009-10-08 12:42:55
Temat: Re: Jak zrobić zapiekankę taką jak na dworcu?Użytkownik "Grzesiacz" <g...@m...pl> napisał w wiadomości
news:hakltu$1uq7$1@news.mm.pl...
> Wychodzi pracownik, zbiera te smieci (esteta jakiś czy co?), upycha
> ręką
> w śmietniku, wraca do baru i bierze się za sprzedaż. W końcu mydło
> kosztuje. Budka na dworcu. Przemiła dziewczyna, która dopiero co
> wyżęła
> brudną szmatę, wysmarkała się i wzięła sie za przygotowywanie kebaba.
> Miodzio po prostu. O tym piszę !
I co wam to przeszkadza?
Gdybyście wiedzieli, ile mikrobów łazi po waszej skórze i waszym
otoczeniu...
Klikając w klawiaturę roznosisz niemałą porcję bakterii i różnych
grzybów.
A że komuś się smarknie na pieczywo lub farsz w trakcie przyrządzania
(trochę wydzieliny organicznej - białko+woda+bakterie)...nie widzicie
tego przecież. Smakowało? Smakowało.
I nikt z tego powodu nie umarł.
Grymasicie, bo tak naprawdę nikt z was głodu w życiu nie zaznał.
:)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2009-10-08 13:33:47
Temat: Re: Jak zrobić zapiekankę taką jak na dworcu?Thu, 8 Oct 2009 14:27:24 +0200, Grzesiacz napisał(a):
>> To że żarcie jest szybkie nie znaczy odrazu że to sama chemia, chemie to
>> masz we wszystkim co jest sygnowane jako zdrowe i ekologiczne
>
> A czy ja coś o chemii pisałem ??
> Budka z tzw. fast-foodem, centrum miasta. Koło budki stoi smietnik, pełny,
> koło smietnika leżą brudne tacki i serwetki.
> Wychodzi pracownik, zbiera te smieci (esteta jakiś czy co?), upycha ręką w
> śmietniku, wraca do baru i bierze się za sprzedaż.
Dobrze, że nie robi recyklingu, wyciągając te tacki i spowrotem zanosząc do
budki :>
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2009-10-08 14:05:55
Temat: Re: Jak zrobić zapiekankę taką jak na dworcu?Użytkownik "Kapsel" <k...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:1xmmx0m290jek$.dlg@kapselek.net...
> Thu, 8 Oct 2009 14:27:24 +0200, Grzesiacz napisał(a):
>>> To że żarcie jest szybkie nie znaczy odrazu że to sama chemia,
>>> chemie to masz we wszystkim co jest sygnowane jako zdrowe i
>>> ekologiczne
>> A czy ja coś o chemii pisałem ??
>> Budka z tzw. fast-foodem, centrum miasta. Koło budki stoi smietnik,
>> pełny, koło smietnika leżą brudne tacki i serwetki.
>> Wychodzi pracownik, zbiera te smieci (esteta jakiś czy co?), upycha
>> ręką w śmietniku, wraca do baru i bierze się za sprzedaż.
> Dobrze, że nie robi recyklingu, wyciągając te tacki i spowrotem
> zanosząc
> do budki :>
Skąd wiesz, że nie robi?
Bo nie widziałeś?
W sumie to dobry pomysł. Ekologiczny.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2009-10-08 19:33:40
Temat: Re: Jak zrobić zapiekankę taką jak na dworcu?vcore wrote:
> Ja jadłem takie zapiekanki za młodu, codziennie - po 3,50 z budki koło bloku i
jakoś żyje
Jak byłam dzieckiem jadałyśmy z mamą zapiekanki z budki na rogu
Świętokrzyskiej/Marszałkowskiej. Ale wtedy to jeszcze nie było mikrofali
i te zapiekanki były *zapiekane* w piecykach. Były chrupiące i
świeżutkie. Ale wtedy to tam jeszcze McD nie było... dawno temu :)
--
Dorota,
Szprota.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2009-10-08 23:48:14
Temat: Re: Jak zrobić zapiekankę taką jak na dworcu?stefandora pisze:
> vcore wrote:
>> Ja jadłem takie zapiekanki za młodu, codziennie - po 3,50 z budki koło
>> bloku i jakoś żyje
>
> Jak byłam dzieckiem jadałyśmy z mamą zapiekanki z budki na rogu
> Świętokrzyskiej/Marszałkowskiej. Ale wtedy to jeszcze nie było mikrofali
> i te zapiekanki były *zapiekane* w piecykach. Były chrupiące i
> świeżutkie. Ale wtedy to tam jeszcze McD nie było... dawno temu :)
>
No no, w naszej też mieli piecyk - teraz niewiem bo już tam nie mieszkam a jak jestem
w okolicy to
raczej niemam czasu tam pójśc, jednak ta budka nadal stoi i nawet jest ten sam szyld
reklamowy co w
latach 90 :D
--
WebProgress - Nowoczesne aplikacje internetowe
www.webprogress.com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2009-10-09 00:32:48
Temat: Re: Jak zrobić zapiekankę taką jak na dworcu?Grzesiacz pisze:
>
> A czy ja coś o chemii pisałem ??
> Budka z tzw. fast-foodem, centrum miasta. Koło budki stoi smietnik,
> pełny, koło smietnika leżą brudne tacki i serwetki.
> Wychodzi pracownik, zbiera te smieci (esteta jakiś czy co?), upycha ręką
> w śmietniku, wraca do baru i bierze się za sprzedaż. W końcu mydło
> kosztuje.
> Budka na dworcu. Przemiła dziewczyna, która dopiero co wyżęła brudną
> szmatę, wysmarkała się i wzięła sie za przygotowywanie kebaba. Miodzio
> po prostu. O tym piszę !
>
Często jeżdze autobusami PKS i na dworcu jest rząd budek co prawda wyglądem nie
zachęcają ale ani
zewnątrz ani wewnątrz nie widac nic co by mogło budzić podejrzenia, pozatym nie sądze
aby
sprzedawcy/właściciele tego typu budek nie mieli pojęcia o higienie - czy jak z
jakiegoś powodu
ugnieciesz ręką śmieci w śmietniku to idziesz zaraz później do komputera czy nawet na
spacer?
Naturalną rzecza jest mycie rąk - i nawet pomijając kwestie że sprzedawcy nie zawsze
dbają o to co
serwują klientom to higiena jest rzeczą normalną a możliwe nawet że wrodzoną, ale tak
jak
wspomniałem - jak jest kolejka to znaczy że robią dobrze ;-)
U mnie np. do Baru osiedlowego "Osiedlanka" w porze obiadowej dostać sie nie idzie,
kolejka często
wychodzi aż na chodnik - bar mały, wizualnie nie zachęca (nie jest obskurny, poprostu
4 białe
ściany), brak wielkich kolorowych reklam, jest mały szyld z nazwą, wnętrze to typowy
bar mleczny,
serwują typowe polskie obiady, wszystko jest genialne a kosztuje grosze
Niestety niewiele osób myśli w ten sposób, wiekszośc woli pójsc do mckaczora lub nowo
otwartego KFC
Wracając do typowych budek to nie uważam żeby każdy sprzedawca/właściciel
przestrzegał najbardziej
rygorystycznych zasad higieny ale nie sądze też żeby w każdej z nich pracował typowy
brudas, także
jest jeden niezawodny sposób - jak jest choćby 3 osobowa kolejka znaczy że warto
wydać te 3,50 :-)
--
WebProgress - Nowoczesne aplikacje internetowe
www.webprogress.com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2009-10-09 08:01:46
Temat: Re: Jak zrobić zapiekankę taką jak na dworcu?vcore pisze:
>>
>
> Często jeżdze autobusami PKS i na dworcu jest rząd budek co prawda
> wyglądem nie zachęcają ale ani zewnątrz ani wewnątrz nie widac nic co by
> mogło budzić podejrzenia, pozatym nie sądze aby sprzedawcy/właściciele
> tego typu budek nie mieli pojęcia o higienie - czy jak z jakiegoś powodu
> ugnieciesz ręką śmieci w śmietniku to idziesz zaraz później do komputera
> czy nawet na spacer? Naturalną rzecza jest mycie rąk - i nawet pomijając
> kwestie że sprzedawcy nie zawsze dbają o to co serwują klientom to
> higiena jest rzeczą normalną a możliwe nawet że wrodzoną, ale tak jak
> wspomniałem - jak jest kolejka to znaczy że robią dobrze ;-)
Dla niektorych jest to naturalne i oczywiste, dla niektorych nie. Nawet
jak wlasciciel budki przestrzega wszystkich zasad (a sa duzo bardziej
restrykcyjne niz to, co sie przecietnie w domu stosuje), to zawsze
znajdzie sie pracownik idiota, ktory np. umyje garnek ta sama scierka,
co przed chwila myl wc. Inny przyklad: czy jestes pewien, ze zawsze
dostajesz swieza surowke, czy tylko jest dokladana do wczorajszych resztek?
th
--
http://nitkowo.bloog.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2009-10-09 09:53:21
Temat: Re: Jak zrobić zapiekankę taką jak na dworcu?Theli pisze:
> ...
> Inny przyklad: czy jestes pewien, ze zawsze
> dostajesz swieza surowke, czy tylko jest dokladana do wczorajszych resztek?
>
To akurat cięzko zweryfikować nawet w najlepszej restauracji, pozatym nie sądze aby
jednodniowa
surówka była potencjalną trucizną, no chyba że leży w ciepłym pomieszczeniu
--
WebProgress - Nowoczesne aplikacje internetowe
www.webprogress.com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2009-10-09 11:06:47
Temat: Re: Jak zrobić zapiekankę taką jak na dworcu?
Użytkownik "vcore" <mail*wytnij*@vcore.pl> napisał w wiadomości
news:ham0bg$h64$1@inews.gazeta.pl...
> Naturalną rzecza jest mycie rąk
Hahahaha! Wejdź do kibelka w hipermarkecie, ustaw się pod umywalką i
policz ile osób z niej korzystwa po wyjściu z wc! A potem przyjdź i
napisz na grupę co jest naturalne a co nie.
Zajrzyj też do takiej budki z żarciem i zobacz, czy jest tam bieżąca
woda i czy umywalka sprawia wrażenie użytkowanej (czy nie leżą tam
śmieci, opakowania, słoiki z żarciem, wiadro keczupu. A potem przyjdź i
powiedz co jest naturalne...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |