Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zrobić zapiekankę taką jak na dworcu?
Date: Fri, 09 Oct 2009 02:32:48 +0200
Organization: vcore gfx
Lines: 36
Message-ID: <ham0bg$h64$1@inews.gazeta.pl>
References: <ha1f8d$4fb$1@news.onet.pl> <haan5l$gvt$1@mx1.internetia.pl>
<hac686$foc$1@nemesis.news.neostrada.pl> <hadtl4$dgh$1@news.mm.pl>
<haij8u$pk0$1@atlantis.news.neostrada.pl> <haj5bc$nv$1@news.mm.pl>
<hajbke$5qd$1@inews.gazeta.pl> <hakltu$1uq7$1@news.mm.pl>
NNTP-Posting-Host: 83-145-153-188.cable-modem.tkk.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1255048369 17604 83.145.153.188 (9 Oct 2009 00:32:49 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 9 Oct 2009 00:32:49 +0000 (UTC)
X-User: vcore
In-Reply-To: <hakltu$1uq7$1@news.mm.pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.22) Gecko/20090605
Thunderbird/2.0.0.22 Mnenhy/0.7.6.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:324836
Ukryj nagłówki
Grzesiacz pisze:
>
> A czy ja coś o chemii pisałem ??
> Budka z tzw. fast-foodem, centrum miasta. Koło budki stoi smietnik,
> pełny, koło smietnika leżą brudne tacki i serwetki.
> Wychodzi pracownik, zbiera te smieci (esteta jakiś czy co?), upycha ręką
> w śmietniku, wraca do baru i bierze się za sprzedaż. W końcu mydło
> kosztuje.
> Budka na dworcu. Przemiła dziewczyna, która dopiero co wyżęła brudną
> szmatę, wysmarkała się i wzięła sie za przygotowywanie kebaba. Miodzio
> po prostu. O tym piszę !
>
Często jeżdze autobusami PKS i na dworcu jest rząd budek co prawda wyglądem nie
zachęcają ale ani
zewnątrz ani wewnątrz nie widac nic co by mogło budzić podejrzenia, pozatym nie sądze
aby
sprzedawcy/właściciele tego typu budek nie mieli pojęcia o higienie - czy jak z
jakiegoś powodu
ugnieciesz ręką śmieci w śmietniku to idziesz zaraz później do komputera czy nawet na
spacer?
Naturalną rzecza jest mycie rąk - i nawet pomijając kwestie że sprzedawcy nie zawsze
dbają o to co
serwują klientom to higiena jest rzeczą normalną a możliwe nawet że wrodzoną, ale tak
jak
wspomniałem - jak jest kolejka to znaczy że robią dobrze ;-)
U mnie np. do Baru osiedlowego "Osiedlanka" w porze obiadowej dostać sie nie idzie,
kolejka często
wychodzi aż na chodnik - bar mały, wizualnie nie zachęca (nie jest obskurny, poprostu
4 białe
ściany), brak wielkich kolorowych reklam, jest mały szyld z nazwą, wnętrze to typowy
bar mleczny,
serwują typowe polskie obiady, wszystko jest genialne a kosztuje grosze
Niestety niewiele osób myśli w ten sposób, wiekszośc woli pójsc do mckaczora lub nowo
otwartego KFC
Wracając do typowych budek to nie uważam żeby każdy sprzedawca/właściciel
przestrzegał najbardziej
rygorystycznych zasad higieny ale nie sądze też żeby w każdej z nich pracował typowy
brudas, także
jest jeden niezawodny sposób - jak jest choćby 3 osobowa kolejka znaczy że warto
wydać te 3,50 :-)
--
WebProgress - Nowoczesne aplikacje internetowe
www.webprogress.com.pl
|