| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-12-28 16:43:51
Temat: Re: Jaką patelnię na lata?Radek D napisał(a):
> Ja również polecam żeliwną tylko nie wiem czy na
> każdej kuchence da się jej użyć.
no na elektrycznej oszczedna nie jest, z uwagi na swoja
dluga rozgrzewalnosc ;-)
Sierp
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-12-28 17:02:52
Temat: Re: Jaką patelnię na lata?" 666" <j...@w...eu> napisał w wiadomości news:en0bdn$eg4$1@news.wp.pl...
> Thermo-spot to nazwa tej kolorowej plamki na teflonie, możesz smażyć gdy
> przybierze jednolity kolor :-)
Jaki jednolity: sciemnieje, rozjasni sie, zmieni barwe? Pare lat uzywam
thermo spota i nie udalo mi sie zauwazyc zadnych zmian w jego wygladzie.
--
Pozdrawiam
Z.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-12-28 18:00:11
Temat: Re: Jaką patelnię na lata?ATZ Rzeszow napisał(a):
> Jaki jednolity: sciemnieje, rozjasni sie, zmieni barwe? Pare lat uzywam
> thermo spota i nie udalo mi sie zauwazyc zadnych zmian w jego wygladzie.
robi sie jednolicie czerwony, a nie paskowany
Sierp
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-12-28 21:37:36
Temat: Re: Jaką patelnię na lata?Sierp <s...@n...net> napisał(a):
> no na elektrycznej oszczedna nie jest, z uwagi na swoja
> dluga rozgrzewalnosc ;-)
Myślę, że jest tak samo energochłonna, jak kuchenka elektryczna. Rozgrzewa
się tyle, co ona i stygnie tak samo długo. :-)
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-12-28 21:41:36
Temat: Re: Jaką patelnię na lata?Sierp <s...@n...net> napisał(a):
> moze stalowa, porzadna, bez teflonu?
> sam sie nad taka zastanawiam..
A ja myślę, że kuchnie elektryczne w ogóle niespecjalnie się sprawdzają przy
smażeniu - duża bezwładność cieplna i brak możliwości szybkiej zmiany
temperatury.
Jakoś w kuchniach "zawodowych" królują kuchnie gazowe...
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-12-28 21:59:31
Temat: Re: Jaką patelnię na lata?
Użytkownik "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał
> A ja myślę, że kuchnie elektryczne w ogóle niespecjalnie się sprawdzają
> przy
> smażeniu - duża bezwładność cieplna i brak możliwości szybkiej zmiany
> temperatury.
To prawda, mam teraz porownanie, po przeprowadzce gotuje na kuchni gazowej i
przyzwyczaiłem sie bardzo szybko po przejsciu z elektrycznej.
Natomiast do pieczenia o wiele lepszy, bardziej praktyczny i wygodny jest
piekarnik elektryczny, mimo ze nie osiaga takiej temperatuty jak gazowy.
Protz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-12-28 23:15:02
Temat: Re: Jaką patelnię na lata?czeremcha napisał(a):
>> no na elektrycznej oszczedna nie jest, z uwagi na swoja
>> dluga rozgrzewalnosc ;-)
>
> Myślę, że jest tak samo energochłonna, jak kuchenka elektryczna. Rozgrzewa
> się tyle, co ona i stygnie tak samo długo. :-)
ja mialem na mysli patelnie zeliwna na kuchni elektrycznej, na ktorej
to energia jest po prostu drozsza, niz na gazowej
Sierp
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-12-29 11:58:57
Temat: Re: Jaką patelnię na lata?
> I odróżnij elektryczne od ceramicznych, bo to są RÓŻNE przeznaczenia.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^???
ale pomieszales,
ceramiczna to poprostu rodzaj plyty/pokrywy nad grzalkami, wokol palnikow
gazowych lub nad modulem indukcyjnym (jednolita powierzchnia)
wiec na przyszlosc radze pomyslec i dopiero pisac bo ceramiczna to poprostu
rodzaj wykonczenia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |