« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-08-14 14:43:51
Temat: Jaki sos?Przyprawiłam duży filet z indyka solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi,
i imbirem, włożyłam do środka brzoskwinie i upiekłam w piekarniku. I
teraz chciałabym na bazie płynu, który wyciekł z pieczenia zrobić jakiś
pasujący do tego sos. W ostateczności po prostu zagęszczę mąką, ale
może macie jakieś ciekawe pomysły? Brzoskwini jeszcze trochę mi zostało.
th
--
http://nitkowo.bloog.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-08-14 15:47:57
Temat: Re: Jaki sos?
Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:i46a2l$mkt$1@inews.gazeta.pl...
> Przyprawiłam duży filet z indyka solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, i
> imbirem, włożyłam do środka brzoskwinie i upiekłam w piekarniku. I teraz
> chciałabym na bazie płynu, który wyciekł z pieczenia zrobić jakiś pasujący
> do tego sos. W ostateczności po prostu zagęszczę mąką, ale może macie
> jakieś ciekawe pomysły? Brzoskwini jeszcze trochę mi zostało.
>
Brzoskwinię ugotowaną na miękko zmiksuj z marchewką, też ugotowaną albo z
surowym pomidorem, przetrzyj przez sitko. Wystarczy potem podprawić odrobiną
(kroplą) musztardy i imbiru z dodatkiem dowolnego innego zioła i zagęścić:
zredukować albo zaklepać mąką.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-08-14 20:28:23
Temat: Re: Jaki sos?Dnia Sat, 14 Aug 2010 17:47:57 +0200, lemonka napisał(a):
> Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:i46a2l$mkt$1@inews.gazeta.pl...
>> Przyprawiłam duży filet z indyka solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, i
>> imbirem, włożyłam do środka brzoskwinie i upiekłam w piekarniku. I teraz
>> chciałabym na bazie płynu, który wyciekł z pieczenia zrobić jakiś pasujący
>> do tego sos. W ostateczności po prostu zagęszczę mąką, ale może macie
>> jakieś ciekawe pomysły? Brzoskwini jeszcze trochę mi zostało.
>>
> Brzoskwinię ugotowaną na miękko zmiksuj z marchewką, też ugotowaną albo z
> surowym pomidorem, przetrzyj przez sitko. Wystarczy potem podprawić odrobiną
> (kroplą) musztardy i imbiru z dodatkiem dowolnego innego zioła i zagęścić:
> zredukować albo zaklepać mąką.
Jeśli już, to tylko ziemniaczaną. Zwykła mąka do owocowego sosu? - ble.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-08-15 11:39:30
Temat: Re: Jaki sos?lemonka pisze:
>
> Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:i46a2l$mkt$1@inews.gazeta.pl...
>> Przyprawiłam duży filet z indyka solą, pieprzem, ziołami
>> prowansalskimi, i imbirem, włożyłam do środka brzoskwinie i upiekłam w
>> piekarniku. I teraz chciałabym na bazie płynu, który wyciekł z
>> pieczenia zrobić jakiś pasujący do tego sos. W ostateczności po prostu
>> zagęszczę mąką, ale może macie jakieś ciekawe pomysły? Brzoskwini
>> jeszcze trochę mi zostało.
>>
> Brzoskwinię ugotowaną na miękko zmiksuj z marchewką, też ugotowaną albo
> z surowym pomidorem, przetrzyj przez sitko. Wystarczy potem podprawić
> odrobiną (kroplą) musztardy i imbiru z dodatkiem dowolnego innego zioła
> i zagęścić: zredukować albo zaklepać mąką.
Dzięki, zrobilam tak, tylko bez marchewki - wyszedł fajny, delikatny sos.
th
--
http://nitkowo.bloog.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |