« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-09-23 12:36:45
Temat: KWAS Z BURAKOW Na 10 litrów kwasu trzeba 5 kg buraków oraz okolo 12 litrów wody. Buraki
obrac, wymyc, okolo 1/3 pokroic w plastry i ulozyc na dno kamionkowego
garnka. na te plastry polozyc pburaki cale i zalac przegotowana woda
zawiazac gaza lub gaze umocowac gumka, aby muszki octówki nie mialy dostepu.
Postawic w cieplym miejscu. Gdy zaczna fermentowac wyniesc w chlodne
miejsce. Po okolo dwu tygodniach kwas bedzie gotowy. Ulewajac czesc na
barszcz mozna dopelnic ochlodzona przegotowana woda. Mozna to zrobic nawet
do czterech razy, dopóki jakosc kwasu bedzie zadowalajaca.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-09-23 18:52:00
Temat: Re: KWAS Z BURAKOW> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał sporo postow
no kwas z buraka wylewa sie na grupe na grupe codziennie i sukcesywnie, w
tempie iscie olimpijskim ;p
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-09-23 19:03:36
Temat: Re: KWAS Z BURAKOW
"darkblue" <n...@n...pl> wrote in message
news:ef3vt7$c3s$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał sporo postow
>
> no kwas z buraka wylewa sie na grupe na grupe codziennie i sukcesywnie, w
> tempie iscie olimpijskim ;p
To musiałaby być inna nazwa - zamiast darkblue powinno być darkviolet.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |